3 octombrie pe Știri Botoșani. Valutiștii din Piața Centrală "vizitati" de prefect și de primar, profesor mort pe holurile unui liceu din Botosani!

Acuzații privind concursul pentru directorii de școli. Copiii geniali ai Botoșaniului care au inventat sistemul autonom de supraveghere și securitate pentru suprafețe mari. Și Ștefan Mandachi a investit 100.000 de euro într-un sat din Botoșani.

3 octombrie 2008

Accidentul lui Liviu Contac, rezultatul unui sabotaj din partea adversarilor politici!

Liviu Contac a avut accident de masina din cauza ca adversarii politici i-au sabotat franele de la masina! Cel putin asa considera tatal acestuia, vicepresedintele Consiliului Judetean, Constantin Contac. Contac spune ca e vorba despre acelasi grup de persoane care l-au sabotat la roata masinii personale, in urma cu cateva luni. Atunci, Contac a declarat ca era cat pe ce sa aiba un accident urmare a faptului ca i-a sarit roata de la masina. Vicepresedintele crede ca totul s-a petrecut in timpul in care fiul sau avea masina parcata langa Maternitate. ”Vreau sa fac sesizare si legat de accidentul in care a fost implicat fiul meu, dar mai astept, pentru ca am mai multe de sesizat. Fiul meu mi-a spus ca a ramas fara frana instantaneu. Masina a ramas fara frana pentru ca frana este comandata electronic si un specialist care este pregatit pentru asemenea fapte, cum a fost pregatit si pentru masina mea, cand mi s-au rupt toate butoanele la roata, poate sa faca treaba asta foarte usor”, a specificat social-democratul Constantin Contac. Mai mult, vicepresedintele PSD spune ca sotia sa este la adapost, doar pentru ca nu conduce.

3 octombrie 2009

Viorica Afrasinei, inlocuita cu Paul Secrieru

Guvernul a decis, in sedinta de sambata, încetarea exercitării temporare a funcţiei publice de subprefect al judeţului Botoşani de către Afrăsinei Viorica, hotarând, totodată, numirea lui Secrieru Paul în funcţia publică de subprefect al judeţului Botoşani. Pe site-ul oficial al Guvernului nu se face nicio referire la celalalt subprefect al judetului Botosani, Paul Popa, sustinut tot de PSD. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a anunţat eliberarea din funcţie a 23 de subprefecţi din 15 judeţe şi numirea în funcţie a 16 subprefecţi, dintre care 3 prin mobilitate din rândul inspectorilor guvernamentali.

3 octombrie 2010

Doi morti si trei raniti in urma unui accident rutier!

Imprudenţa la volan a unei şoferiţe a condus-o direct spre moarte! Alături de femeia de 36 de ani a murit şi o tânără de 24 de ani, iar alţi trei pasageri au fost răniţi. Sâmbătă, în jurul orei 14.00, în timp ce conducea autoturismul marca Ford pe D.E. 58, în afara localităţii Vlădeni, pe relaţia Botoşani – Suceava, V. Alexandru, de 22 de ani, din municipiul Fălticeni, judeţul Suceava, a fost lovit din spate de autoturismul marca Opel, la volanul căruia se afla C. CRISTINA, de 36 de ani, din municipiul Botoşani. În această împrejurare autoturismul marca Ford a pătruns pe contrasens, părăsind partea carosabilă şi ajungând pe zona cu vegetaţie de pe partea stângă a drumului. Autoturismul marca Opel, în urma impactului, a fost proiectat într-un copac aflat pe partea dreaptă a sensului de mers, la aproximativ 1 metru faţă de partea carosabilă. În urma accidentului a rezultat decesul conducătoarei auto C. CRISTINA şi a pasagerei de pe locul din dreapta faţă a autoturismului Opel, respectiv C. Ana-Maria, de 24 de ani, din municipiul Botoşani, precum şi vătămarea corporală a pasagerilor aflaţi pe bancheta din spate.

3 octombrie 2012

Valutistii din Piata Centrala, "vizitati" de prefect si de primar!

Prefectul de Botosani, Adrian Constantinescu, impreuna cu primarul Ovidiu Portariuc, au efectuat in aceasta dimineata o vizita inopinata in Piata Centrala a municipiului Botosani, de aceasta data fiind vizati valutistii.


Chiar daca cei doi oficiali au avut intentia de a-i lua prin surprindere pe cei care vand valuta, vizita a intarziat destul de mult in apropierea pietei, cat cei in cauza sa aiba timp sa se puna la adapost. Nu toti au fost, insa, impresionati, intrucat, chiar in timp ce prefectul si primarul de Botosani dadeau asigurari ca vor disparea din piata valutistii, acestia isi strigau de zor ofertele: "Dolari, euro!!". "Va asigur ca in viitorul apropiat nu vor mai activa in aceasta zona, nu vor mai activa in Botosani", a spus prefectul Adrian Constantinescu, fara a specifica vreun termen pana la care valutistii vor disparea din Piata municipiului Botosani.

3 octombrie 2012

Tiganii vor inapoi, in Centrul Vechi: "O sa mergem sa spargem si intram acolo"

Scandal in fata Primariei Botosani! Mai multi cetateni de etnie roma s-au adunat si au cerut primarului sa le dea inapoi locuintele din Centrul Vechi, de unde au fost mutati cand a inceput reabilitarea imobilelor respective. Oamenii spun ca au fost mutati in locuinte insalubre, unde locuiesc si cate 20 de persoane in doua camere, si cer Executivului Primariei conditii decente si locuinte, asa cum li s-a promis in campania electorala.


Inca de pe vremea vechiului Consiliu Local a fost elaborata o Hotarare de Consiliu prin care o parte din locuintele din Centrul Vechi au fost transformate in locuinte de serviciu. In cursul saptamanii trecute, in sedinta Consiliului Local s-a stabilit lista chiriasilor care se intorc in Centrul Vechi, prioritate avand cazurile sociale si persoanele bolnave sau cu grad de handicap. Tocmai acest lucru a starnit acum nemultumirea chiriasilor care nu se mai intorc in Centrul Vechi si care spun ca au drepturi egale cu ceilalti.

3 octombrie 2013

Profesor mort pe holurile unui liceu din Botosani!

Tragedie într-un colegiu din Botoșani! Un profesor a murit la scurt timp după ce a ajuns la serviciu, medicii sosiți la fața locului, și care l-au resuscitat aproape o oră, nereușind să îl readucă la viață! Iulian Iordache, profesor de informatică în vârstă de 51 de ani, a decedat, joi la amiază, pe holurile Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" din Botoșani, după ce i s-a făcut rău. Profesorul a venit cu mașina personală la serviciu, de la ora 13.00 trebuind să aibă ore. Câțiva elevi l-au văzut că se clatină și l-au susținut de brațe, ajutându-l să intre în unitatea de învățământ. La scurt timp însă profesorul s-a prăbușit la pământ. În ciuda tuturor eforturilor medicilor, care au făcut manevre de resuscitare aproape o oră, profesorul nu a mai putut fi salvat. Acesta era cunoscut cu afecțiuni cardiace.

3 octombrie 2014

A refuzat funcţia de vicepreşedinte CJ: "Ca să nu se interpreteze că sunt un fripturist sau un trasesit"

Consilierul județean Dumitru Zmău, care de curând a părăsit PNL și s-a înscris în Partidul Liberal Reformator, nu vrea să fie catalogat ca fiind un "fripturist" care umblă după funcții. Zmău recunoaște că cei de la PSD i-au propus să ocupe funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, dar spune că a refuzat pentru că "nu acesta este scopul său în CJ", de a ocupa funcții.


Consilierul județean mai spune că a luat decizia de a pleca din PNL pentru că s-a săturat să voteze la ordin. Acesta nu se teme că își va pierde mandatul de consilier județean.

3 octombrie 2015

Mare adunare social-democrată la Casa Sindicatelor! Valeriu Zgonea prezent la Botosani

Peste 700 de social-democraţi s-au adunat sâmbătă după-amiază în sala mare a Casei Sindicatelor, în Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene a PSD. În sală au luat loc social-democraţi din tot judeţul, oameni simpli, dar şi şefi de instituţii.


Pe scenă sunt liderii organizaţiei şi primari din judeţ. Invitatul special al acestei conferinţe este vicepreşedintele PSD la nivel central, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

3 octombrie 2016

Acuzații privind concursul pentru directorii de școli, la Botoșani!

Încercarea social-democraților din Consiliul Local Botoșani de a-și impune oamenii în comisiile de concurs pentru funcțiile de director și director adjunct ai unităților de învățământ nu a avut sorți de izbândă când Hotărârea de Consiliu Local a ajuns la Instituția Prefectului. Urmare a controlului de legalitate, prefectul a solicitat reanalizarea Hotărârii în vederea revocării.


Consilierii locali au fost convocați, luni, în ședință de îndată, pe ordinea de zi fiind două proiecte privind revocarea Hotărârii de Consiliu Local din data de 29 septembrie privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local în comisiile de concurs și un alt proiect privind desemnarea unui singur reprezentant al Consiliului Local, nu doi, cum au votat cei de la PSD. Numai că, surpriză! Niciun social-democrat nu s-a prezentat la ședința de îndată. Liberalii i-au acuzat pe cei de la PSD că prin atitudinea pe care o au nu fac altceva decât să blocheze acest concurs, întrucât nu se pot constitui comisiile.

3 octombrie 2017

"Titanic Vals" pe scena botoșăneană. "Nu uitați de bucuriile sufletului, nu uitați de dragoste!"

Spontaneitatea culege aplauze, replicile introduse anume pentru a aduce acțiunea lui Mușatescu în societatea de azi stârnesc hohote de râs, aluziile politice se rostogolesc în tot felul de subînțelesuri, iar publicul "ștampilează" cu aplomb. În urmă cu 85 de ani, pe scena Teatrului Național din București avea loc premiera spectacolului Titanic Vals.


O comedie în care publicul îl aplauda frenetic pe George Calboreanu, în rolul lui Spirache. După 32 de ani, piesa lui Mușatescu este ecranizată de Paul Călinescu (1964), un film care își păstrează și astăzi farmecul și autenticitatea. În rolurile principale, Grigore Vasiliu-Birlic, Kitty Mușatescu, Tamara Buciuceanu, Ștefan Mihăilescu-Brăila sau Ion Lucian. Mai mult…

3 octombrie 2018

"Portretul lui M", de Matei Călinescu. Sau despre "natura transparentă a îngerilor"

Portretul lui M este de o frumusețe sfâșietoare, dar cu toate acestea o frumusețe care "dizolvă fără urmă încordările, spaimele, agitațiile". Pentru părinții copiilor cu autism, cele 250 de pagini sunt un balsam, pentru noi, căutătorii de înțelesuri, cartea lui Matei Călinescu este un manual de "trăit viața pe îndelete". Matei Călinescu (15 iunie 1934, București – 24 iunie 2009, Bloomington, Indiana) reprezintă, în literatura română și în cea universală deopotrivă, figura intelectualului care transcende formalismul riguros, facilul cotidian, conferind concretului nuanțe surprinzătoare, mai degrabă călătorind în spațiul filosofiei decât în cel al teoretizării cu orice preț. Poet, prozator, critic, eseist, exceptional profesor. În 1973 părăsește România și începe o strălucită carieră universitară la Indiana University din Bloomington. Mai mult…

3 octombrie 2018

Copiii geniali ai Botoșaniului: Au INVENTAT Sistemul autonom de supraveghere și securitate pentru suprafețe mari

Proiectul este aplicat în securizarea suprafețelor exterioare mari, plantații agricole, curți, depozite etc. Pe piață nu exista un sistem autonom pentru securizarea suprafetelor exterioare, fapt ce a fost o provocare pentru realizarea unui prototip funcțional și care ar putea fi vandabil. În anul 2011, tinerii botoșăneni au obținut locul III la Salonul Național de Creație și Inventică pentru Tineret - București - ROMEXPO, salon cu participare inclusiv la nivel universitar, cu proiectul ”Sistem inteligent de securizare a locuinței”.


Sistemul funcționa cu ajutorul unei raze laser ce înconjura locuința în exterior, iar atunci cand raza era întrerupta un timp programabil era apelat telefonul proprietarului oriunde ar fi fost acesta. În acel moment pe piață nu exista un sistem asemănător. După 7 ani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani- Centrul de Tineret în parteneriat cu Palatul Copiilor Botoșani – Cercul de Fizică Aplicată, au finalizat proiectul Sistem autonom de supraveghere și securitate pentru suprafețe mari. Mai mult…

3 octombrie 2019

De ce se tem botoșănenii? Stabilitatea venitului, întreţinerea copiilor și pensia!

Deși nu ar trebui să se întâmple acest lucru, campania electorală este momentul în care politicienii exploatează de fapt temerile și cele mai crunte fobii ale populației. În căutarea voturilor care să-i aducă patru ani într-o funcție publică, îi vezi făcând tot felul de declarații: de la investiții imense, în cazul în care speră că vor câștiga și până la venirea Apocalipsei, dacă cumva sunt pe punctul de a pierde puterea! Sună cunoscut? Evident: astfel de declarații vedeți în fiecare zi în ziare! Un studiu finalizat recent, la care au participat și botoșănenii, arată, de exemplu, care sunt cele mai mari temeri pe care le au românii în acest moment. Rezultatele arată că vorbim clar despre teama de a nu avea un venit sigur, imposibilitatea de a-şi întreţine copiii şi lipsa unor resurse financiare suficiente la pensie! Sunt doar câteva dintre temerile adulţilor români, arată acest studiu, pornit pentru a argumenta nevoia esenţială de educaţie financiară în familii.

3 octombrie 2020

Lupta pentru Primăria Botoșani continuă. Cătălin Flutur contestă decizia Tribunalului Botoșani la Curtea de Apel de la Suceava

Lupta pentru renumărarea voturilor de la Botoșani, care ar putea stabili cu exactitate cine a câștigat alegerile din municipiu continuă, iar candidatul liberalilor, Cătălin Flutur, contestă decizia Tribunalului de la Botoșani la Curtea de Apel de la Suceava. Tribunalul din Botoșani s-a pronunțat, vineri seară, asupra contestației depuse de Partidul Social Democrat (PSD), prin reprezentantul Cosmin Andrei, împotriva Hotărârii 200 a Biroului Electoral Județean (BEJ), hotărând ca voturile nule de la Botoșani să nu mai fie renumărate. Practic, instanța a decis suspendarea procedurii de renumărare a voturilor nule, exprimate în secțiile de votare din municipiul Botoșani, dar cum sentința nu este definitivă, liberalii au urmat calea de atac la Curtea de Apel de la Suceava. Cătălin Flutur avea termen de cinci zile pentru a depune contestație.

3 octombrie 2021

Talentata botoșăneancă, Măriuca Stan – Muraru, câștigătoarea TROFEULUI secțiunii de Muzică Ușoară a Festivalului Internațional „Ziua Zâmbetului de Copil”

La 10 ani, Măriuca Stan-Muraru are un palmares de invidiat: zeci de premii obținute la concursuri și festivaluri de muzică ușoară pentru copii, în țară și în străinătate. Ceea ce este cu adevărat remarcabil, pe lângă talentul ei nemăsurat, sârguința cu care învață la școală și bucuria cu care se implică în tot felul de activități, este faptul că ea cântă în limba română, în limba engleză, pe care nu o studiază la școală, în limba italiană și în limba franceză. Premiile, le-a obținut cu piese de neuitat, cântate în engleză și în română. În acest weekend (1-2 octombrie 2021), Măriuca a adus în Botoșani TROFEUL secțiunii de MUZICĂ UȘOARĂ la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional „Ziua Zâmbetului de Copil”, organizat la Piatra Neamț de către Asociația Culturală STAR și Primăria Piatra Neamț, reușind să impresioneze juriul format din artiști, profesori de canto și producători radio.

3 octombrie 2022

Medic botoșănean despre depresia la copii, o tulburare-fantomă cu multiple provocări. La ce ar trebuie să fie atenți părinții

Specialiștii în psihiatrie pediatrică spun că depresiile în rândul copiilor și al adolescenților sunt tot mai numeroase. Printre cauzele principale, mai ales în zonele defavorizate, sunt sărăcia, plecarea părinților la muncă în străinătate și mediul familial precar marcat de vicii și de abuzuri. În România, peste 150.000 de copii se luptă cu depresia și alți 500.000 cu anxietatea, sau o combinație dramatică a celor două afecțiuni psihice, iar această statistică arată doar cazurile diagnosticate.


Specialiștii bănuiesc că alte sute de mii de copii suferă în tăcere, fie pentru că trăiesc în medii paupere, fără acces la servicii medicale și fără interes din partea familiei, fie pentru că tulburările psihice sunt confundate cu „mofturi“, „toane“ sau „răsfăț“. Dr. Laura Jijie, un cunoscut specialist în psihiatrie pediatrică din Botoșani, spune că depresia la copii și adolescenți este o problemă cât se poate de serioasă ce nu trebuie ignorată, tocmai pentru a nu se ajunge la situații tragice precum suicidul. În plus, spun specialiștii, un copil cu depresie netratată riscă să devină un adult depresiv, cu tulburări psihice. Mai mult…

3 octombrie 2023

Ștefan Mandachi a investit 100.000 de euro într-un sat din Botoșani: ”Exemplul personal este cea mai puternică forță”

Ștefan Mandachi, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din România, și-a propus să schimbe România prin construirea mai multor hub-uri educaționale, cu biblioteci în containere și activități culturale, ȋn toate județele țării, ȋn special ȋn zone rurale. Până ȋn prezent, a realizat șase astfel de proiecte. Ultimul și cel mai mare a fost deschis ȋn localitatea Santa Mare, județul Botoșani, și include o bibliotecă în aer liber, loc de joacă pentru copii, o sală de fitness și un colț cu instrumente muzicale. Investiția s-a ridicat la aproximativ 100.000 euro cu tot cu restaurarea unei case vechi de peste 100 de ani. Mai mult…

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tineri și neliniștiți: Patru botoșăneni, condamnați la închisoare cu executare!

astăzi, 20:30

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 41 de ani din municipiul Dorohoi, pe numele căruia era emis un mandat de ...

PSD Botoșani: Marcel Ciolacu președinte și PSD la guvernare reprezintă garanția creșterii veniturilor botoșănenilor!

astăzi, 19:41

Marcel Ciolacu va fi un președinte al tuturor românilor, indiferent de orientările lor politice sau de categoriile sociale din care fac parte, care propune unirea românilor în juru...

Accident pe un drum din județ, au intervenit pompierii și ambulanța! (foto)

astăzi, 18:47

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, dar și o ambulanță SAJ Bot...