25 mai 2012 - 25 mai 2015, trei ani de la marea promisiune a lui Portariuc! Mazăre a intrat în "conservare", cărămida e năpădită de uitare!

25 mai 2012 - 25 mai 2015, trei ani de la marea promisiune a lui Portariuc! Mazăre a intrat în "conservare", cărămida e năpădită de uitare!
25 mai 2012. Agitaţie mare la ieşirea din municipiul Botoşani, către Iaşi! Un întreg alai, în frunte cu Ovidiu Portariuc, candidat la acea vreme la Primăria Municipiului Botoşani şi Radu Mazăre, pe atunci primar al Constanţei, au inaugurat, simbolic, lucrările la cartierul de locuinţe ieftine. Promisiunea de la acea vreme a fost că pe terenurile Armatei, preluate de municipalitate, vor fi construite peste 1.000 de locuinţe pentru tineri, după modelul celor care au fost construite la Constanţa. Ba chiar Radu Mazăre anunţa extrem de bucuros că a vorbit cu prim-ministrul Victor Ponta, şi că proiectul urma să fie extins la nivelul întregii ţări.

Fiind una dintre principalele promisiuni din campania electorală, Ovidiu Portariuc spunea, pe 25 mai 2012, când a pus alături de Mazăre prima cărămidă la fundaţia noului ansamblu de locuinţe, că "Nu e vorba de un proiect fictiv, inchipuit, este un proiect care s-a realizat undeva si vrem sa il realizam si aici, incepand cu 10 iunie". Nu a spus însă şi care 10 iunie. A fost, atunci, şi 10 iunie 2011, şi 10 iunie 2013, şi 10 iunie 2014, iar peste doar câteva săptămâni mai vine un 10 iunie: 2015.

25 mai 2015. Pe locul unde acum trei ani era agitaţie mare, astăzi este linişte, iar imaginea este aceeaşi: iarbă peste tot şi nici măcar cărămida pusă simbolic nu se mai vede. Planurile de atunci nu au mai bătut însă cu realităţile care au urmat. Ovidiu Portariuc a ajuns între timp primar al municipiului Botoşani şi ar fi trebuit să facă o vizită în Constanţa pentru a vedea cartierul cu locuinţe ieftine, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.  

Primarul Constanţei Radu Mazăre a fost ridicat de procurorii DNA, fiind acuzat că a luat mită de la reprezentantul uneia dintre societăţile comerciale care au construit locuinţele sociale, proiect cu care s-a lăudat şi la Botoşani. Radu Mazăre a demisionat acum câteva zile din funcţia de primar al Constanţei, după ce fusese suspendat în baza unui ordin al prefectului.

Locul locuinţelor ieftine, promise în campania electorală pe terenurile Armatei, ar urma să fie luat de locuinţe ANL. Proiect aflat, deocamdată, doar pe hârtie. La începutul lunii mai, Ovidiu Portariuc anunţa că Agenţia Naţională pentru Locuinţe va finanţa realizarea a 12 blocuri în zona Lebăda. Iar prima etapă ar urma să înceapă în acest an, mai exact în toamnă ar trebui să fie deschis şantierul şi demarate lucrările la fundaţie, după cum a precizat primarul. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va concretiza şi dacă în locul vegetaţiei de pe terenurile Armatei vor răsări blocuri.

Vezi şi Mazare si Portariuc au inaugurat, simbolic, lucrarile la cartierul de locuinte ieftine-FOTO

25 mai 2012






25 mai 2015




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația cirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
2

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
321

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
76

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...