Mai bine de trei ore de conciliere între şefii CJ şi inspectorii Curţii de Conturi!

Mai bine de trei ore au petrecut, luni, inspectorii Curţii de Conturi Botoşani în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean.

Preşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, a precizat că s-a încercat o conciliere vizavi de constatările inspectorilor Curţii de Conturi şi rămâne de văzut după această întâlnire ce sume vor fi imputate instituţiei, în cazul în care vor exista în procesul verbal final constatări conform cărora unele fonduri s-au cheltuit nelegal.
 
Din verificările făcute până acum, inspectorii Curţii de Conturi au concluzionat că unele cheltuieli făcute anul trecut, cum ar fi sejurul la mare al fostului preşedinte, Florin Ţurcanu, sau scrisorile trimise cetăţenilor din judeţ, ar fi fost nelegale.

“Am avut o conciliere cu Curtea de Conturi. La fiecare dintre constatările dumnealor ne-am susţinut punctele de vedere şi noi zicem că avem dreptate. Curtea de Conturi din punctul nostru de vedere trebuie să verifice legalitatea operaţiunilor care se fac. Dacă este să discutăm de oportunitate, de necesitatea acelor cheltuieli, atunci cred că este atributul unităţii administrativ-teritoriale sau a Consiliului Judeţean în plenul său. Aşa stând lucrurile, au fost câteva puncte pe care le-am discutat în draftul de proces-verbal care ţin mai degrabă de necesitatea sau de oportunitatea unor cheltuieli făcute. Acele cheltuieli se referă la pregătire profesională, cu deplasarea de la mare, trimiteri poştale. Consiliul are voie să facă informarea cetăţenilor, legal este, dar se pune întrebarea dacă este necesar sau oportun. Sunt nişte sume care au rămas în divergenţă, cu pregătirea profesională, cu trimiteri poştale. Vom vedea care va fi punctul final al Curţii de Conturi", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean. 

Cât priveşlte recuperarea sumelor, dacă acestea vor fi imputate Consiliului Judeţean, Sorescu a spus că nu se poate pronunţa în acest moment cu privire la acest aspect.

“După conciliere, Curtea de Conturi va veni cu o decizie. Nu putem vorbi acum de persoanele care se fac răspunzătoare sau nu. Se va stabili întinderea unui prejudiciu, dacă el există, şi persoanele care se fac responsabile", a mai spus Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Rapid, astăzi de la ora 18:15

astăzi, 12:38

FC Botoșani primește astăzi vizita celor de la Rapid în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! FC Botoşani are a doua cea mai slabă defens...

O avarie produsă de un antreprenor local lasă fără apă trei sate din apropierea orașului Botoșani!

astăzi, 12:30

Nova Apaserv Botoșani informează că, în cursul zilei de vineri, 4 octombrie 2024, a avut loc o avarie la conducta de aducțiune apă potabilă, din PEHD cu diametrul de 140 mm, iar pân...

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...