20.000 flacoane de fier de la Ministerul Sanatatii pentru copiii anemici din Botosani

20.000 flacoane de fier de la Ministerul Sanatatii pentru copiii anemici din Botosani

 Dumitrita Mihailovici, sefa serviciului programe din cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani  

Copiii si gravidele cu probleme de anemie au beneficiat anul trecut de atentia autoritatilor, prin includerea intru-un program pe linie de sanatate cu bani guvernamentali.

Peste 2.000 de copiii cu virste cuprinse intre 0-14 ani au fost luati in evidenta cu anemii severe sau rahitism, an de an aparand noi cazuri. Tratament pentru anemie au primit si 2.000 de femei insarcinate.

In 2008 au fost distribuite prin medicii de familie 8.452 flacoane fier Hausman la 2.818 copiii, 10.609 flacoane de Vigantol la 3.103 copiii si 4.070 cutii la 2.138 gravide, a declarat Dumitrita Mihailovici, sefa serviciului programe din cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

La copii, de regula, boala se instaleaza din cauza ca nu sunt hraniti corespunzator. In unele cazuri un motiv major il reprezinta si saracia, uneori parintii vazandu-se in imposibilitatea de a le asigura micutilor alimentatia necesara.

Reprezentantii DSP spera ca Ministerul Sanatatii sa continue programul, care este mai mult decat binevenit la Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
3

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
226

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Mucenic Conon din Isauria şi Conon Grădinarul

astăzi, 06:58
20

Sfântul Mucenic Conon a trăit pe vremea Sfinţilor Apostoli şi era din satul Vidania, din ţara numită Isa­u­ria. Era fiul unui bărbat păgân care se numea Nestor, iar mama sa ...