20.000 de tigarete pentru piata neagra, ascunse in bagaje!

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit ieri, 3 februarie, aproximativ 20.000 de ţigarete, ascunse în autovehiculele şi în bagajele a trei cetăţeni. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la aproximativ 4.000 lei. Cei trei cetăţeni au fost amendaţi contravenţional cu suma totală de 5000 lei.

Ieri dimineaţă, în cadrul unei acţiuni specifice pe linia traficului ilicit de bunuri, poliţiştii de frontieră de la Detaşamentul de Sprijin Operativ, conduşi de un ofiţer al Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere au oprit pentru control trei autovehicule în localitatea Mihăileni. La controlul executat asupra maşinilor, în bagajele celor trei conducători auto au fost descoperite aproape 20.000 de ţigarete, marca Next, Winston şi Pall Mall, de provenienţă R. Ucraina. Cei trei cetăţeni români, cu vârste între 20 şi 35 de ani, domiciliaţi în judeţul Botoşani, nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru ţigările găsite asupra lor.

Stelian I., Bogdan B. şi Ioan S. au declarat că au cumpărat ţigările din localitatea Mihăileni, de la diverşi cetăţeni, în scopul comercializării în localitatea Botoşani. Lucrătorii noştri au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

Asigurăm populaţia că vom continua să întreprindem, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.


Inspector de Politie Minodora Racnea,
Purtător de cuvânt în cadrul  
Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
354

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
375

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
230

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...