12 si 13 august: Fara apa potabila in Botosani, Dorohoi si alte 9 comune si orase din judet!

12 si 13 august: Fara apa potabila in Botosani, Dorohoi si alte 9 comune si orase din judet!
Întreruperea în furnizarea apei programată iniÅ£ial pe 26 ÅŸi 27 iunie va avea loc în zilele de 12 ÅŸi 13 august. AdministraÅ£ia NaÅ£ională Apele Române, DirecÅ£ia Apelor Siret, a anunÅ£at că a reprogramat golirea acumulării de la Bucecea ÅŸi curăţarea echipamentelor de la baraj pentru mijlocul săptămânii viitoare, lucrările ce trebuiau să aibă loc în luna iunie fiind anulate din cauza inundaÅ£iilor, informeaza un comunicat al SC Apa Grup SA.

Prin urmare, municipiile BotoÅŸani ÅŸi Dorohoi, alături de localităţile Bucecea, Săveni, Flămânzi, Leorda, RăchiÅ£i, BrăieÅŸti, Copălău, Mihai Eminescu ÅŸi Stăuceni, toate fiind unităţi administrativ-teritoriale alimentate din Siret, vor rămâne fără apă la robinete timp de cel puÅ£in 29 de ore.

Profitând de golirea barajului, SC Apa Grup SA intenÅ£ionează să realizeze o serie de lucrări ce vor îmbunătăţi calitatea apei furnizată populaÅ£iei, precum ÅŸi gestionarea sistemului de alimentare. Concret, specialiÅŸtii ÅŸi-au propus să cureÅ£e ÅŸi să dezinfecteze conducta de aducÅ£iune cu diametrul de 2200 mm, care, cu o lungine de 4 kilometri, face legătura dintre baraj ÅŸi StaÅ£ia de Pompare I de la Bucecea. Totodată, se vor monta o serie de vane noi în staÅ£iile de pompare dar ÅŸi pe conductele cu diametrul de 1000 ÅŸi 1200 de mm, două electropompe ÅŸi se va pune în funcÅ£iune noul decantor realizat în StaÅ£ia de Tratare de la Cătămărăşti prin intermediul programului ISPA.

"Lucrări similare, de curăţare ÅŸi reparaÅ£ii, strict necesare unui sistem de alimentare cu apă, au fost ultima dată  realizate în 1994. Å¢inând cont de operaÅ£iunile pe care ni le-am propus, putem spune că, ulterior, apa va fi mai curată iar tratarea îmbunătăţită. Dorim să curăţăm atât conducte de mare capacitate cât ÅŸi aÅŸa-numitele "prize", punctele de captare a apei din barajul de la Bucecea", a declarat Stelian Dumitrescu, directorul de exploatare al SC Apa Grup SA BotoÅŸani. 

Toate unităţile botoşănene a căror activitate este afectată de întreruperea furnizării apei potabile vor fi anunÅ£ate în mod direct, iar populaÅ£ia este rugată să-ÅŸi asigure rezerva necesară pentru ca disconfortul creat să fie cât mai mic. Lipsa apei se va face simÅ£ită începând cu seara zilei de 11 august, când vor apărea primele modificări de presiune, urmând ca de la ora 7.00, pe 12 august, alimentarea să se sisteze. Reluarea furnizării se va începe în jur de ora 12.00, pe 13 august, când apa din reÅ£ea s-ar putea să aibă modificări de culoare ÅŸi limpezime.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
47

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
48

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
304

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...