Teren gratuit, dar inutil? Asociația care vrea să ridice o grădiniță modernă poate face doar construcții provizorii

 Teren gratuit, dar inutil? Asociația care vrea să ridice o grădiniță modernă poate face doar construcții provizorii
Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local de luni  a vizat și aprobarea unui proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită a unui teren aparținând domeniului privat al municipiului Botoșani către Asociația Piticul BEK, care intenționează să ridice pe respectivul teren, în suprafață de circa 5.000 de metri pătrați, aflat la intersecția străzii Tomis cu Vâlcele, o grădiniță modernă.

Chiar dacă au primit acest teren, reprezentanții Asociației nu vor putea ridica decât o construcție provizorie și asta întrucît, potrivit legii, nu pot obține autorizație de construcție întrucât terenul nu a fost concesionat gratuit pe 49 de ani, ci doar pe zece ani.

Această anomalie a fost sesizată în plenul ședinței de Consiliu Local și de consilierul PDL Cătălin Alexa.

"Observ că e a treia sau a patra propunere de asociaţii cărora să le transmitem gratuit diverse bunuri din proprietatea municipiului Botoşani, fără măcar să ceară lucrul acesta. Nu am văzut nicio cerere din partea lor la acest proiect de hotărâre. De unde și cum a apărut să dăm noi 5.000 și ceva de metri pătrați? Scopul este nobil și poate că aș fi de acord, dar în schimb dacă tot le dăm terenul să îl dăm ca să poată și să facă ceva. Durata de folosință gratuită este de zece ani. În condițiile acestea va obține un certificat de urbanism pentru o construcție provizorie. Ori le dăm terenul pe o perioadă de 49 de ani ca să le permită să obțină o autorizație în spiritul legii, poate fi gratuită zece ani și apoi să stabilim o redevență, dacă este cazul, dar măcar să îi dăm posiilitatea să facă ceva", a spus Alexa.

În replică, primarul Ovidiu Portariuc a propus ca proiectul să fie votat în forma inițială, cu o perioadă de zece ani, spunând că cei de la Asociație vor trebui să se descurce.

În aceste condiții, pe spațiul respetiv nu se va putea face mare lucru, dat fiind că investiția este una complexă, după cum au dat de înțeles reprezentanții Asociației și în plus fiind un teren mlăștinos până la construcția grădiniței și a bazinelor de înot vor trebui făcute lucrări masive de consolidare, dat fiind că în zonă sunt multe izvoare.

Cu alte cuvinte, consilierii locali au aprobat folosința gratuită a acestui teren, pe care însă nu se va putea construi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
27

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
110

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
115

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...