Tradițiile românilor: cea mai puternică rugăciune pe care o mama o poate spune pentru copilul său și care îl va proteja de toate rele!

Tradițiile românilor: cea mai puternică rugăciune pe care o mama o poate spune pentru copilul său și care îl va proteja de toate rele!

Tradițiile românilor spun că nimic pe lume nu se compară cu rugăciunea unei mame pentru copilul său. Printre zeci de rugăciuni spuse de părinți, am găsit una pe care nu trebuie să o ignorați.

Și nici nu trebuie să treacă seară să nu citiți această rugăciune, despre care bătrânii spun că este folositoare și aducătoare de mare reușită pentru copiii dumneavoastră.

Este alegerea dumneavoastră dacă aveți încredere sau nu în puterea rugăciunii, dar noi o redăm exact cum am găsit-o în tradiția populară.

“Doamne, Iisuse Hristoase, milostivește-Te de copiii mei (numele), păzește-i cu acoperământul Tău, ferește-i de uneltirile celui rău, depărtează de la ei dușmanii, deschide urechile și ochii lor, dăruiește-le inima smerită. Doamne, toți suntem făpturile Tale, ai milă de copiii mei aceștia (numele) și îndreptează-i spre pocăință.

Doamne mântuiește pe copiii mei (numele) și luminează-le mintea cu lumina înțelepciunii evanghelice, îndreptează-i pe calea poruncilor Tale și invață-i, Mântuitorule, să facă voia Ta, căci Tu ești Dumnezeul nostru.

Doamne, Ziditorul tuturor făpturilor, din mare mila Ta m-ai învrednicit să fiu mamă, din bunătatea Ta mi-ai dăruit copii. De aceea îndrăznesc să Te rog, că ei sunt copiii Tăi, Tu le-ai dat viață și suflet nemuritor, iar prin Botez le-ai dat viață veșnică, i-ai înfiat și i-ai primit în Biserica Ta. Doamne, dă-le ca să rămână în această stare binecuvântată până la sfârșitul vieții. Învrednicește-i de Tainele Tale, sfințește-i cu adevărul Tău, ca prin ei să se preamărească numele Tău.

Trimite-mi ajutorul Tău binecuvântat în educarea lor pentru slava numelui Tău și pentru folosul aproapelui. Dă-mi pentru aceasta răbdare și putere. Învață-mă să sădesc în ei înțelepciunea adevărată și frica Ta, ca să Te iubească din tot sufletul lor și din tot cugetul lor și toată viața să asculte de cuvintele Tale. Amin”.

 

Spune-ne opinia ta