CORNELIU SARADAN, medicul care tratează (cu) inima!

CORNELIU SARADAN, medicul care tratează (cu) inima!

Medicina este nu numai o ştiinţă, ci este, de asemenea, o artă. Ea nu consistă din facerea de pilule şi plasturi, ea se ocupă cu adevărat de procese ale vieţii, care trebuie bine cunoscute înainte ca acestea să fie bine călăuzite, spunea celebrul Paracelsius. Și poate că nu doar medicina trebuie să suporte această dimensiune, ci chiar știința însăși. 

Avem nevoie, mai mult ca oricând, de mângâiere sufletească, de răbdare și o anume înțelepciune a omului din fața noastră. Iar medicul este primul care este menit să locuiască în omenescul firesc, în tot ce înseamnă astăzi dăruire pentru aproapele.

Puțini oameni în urbea Botoșanilor care să reușească a egala în modestie, știință și bună înțelegere a vieții pe medicul Corneliu Saradan.
Fără teama de a greși sau măcar exagera cu vreo câtime, botoșănenaul Corneliu Saradan poate fi denumit doctorul fără de arginți...

Medicul Saradan nu operează, nu se luptă cu secundele smulse morții. Dar viața sa este, parcă, întru totul dăruită semenilor. Nu este zi în care botoșănenii să nu îl vadă trecând pe străzile orașului: la Direcția de Sănătate Publică, unde activează în cadrul Serviciului de Promovare a Sănătății, la penitenciar, unde convinge deținuții să renunțe la fumat, la centrul Antidrog, unde povestește despre viețile împătimite sau ca voluntar în asociatiile active ale Botoșanilor.

Doctorul Saradan fascinează, însă, prin capacitatea extraordinară de a se implica în activitățile elevilor, ale tinerilor, unde mărturisește ceea ce școala se teme, uneori, să vorbească: meloterapie, alimentație sănătoasă, (dez)pătimirea de alcool, fumat, droguri.

Născut pe 29 octombrie 1959, Corneliu Saradan s-a pregătit pentru o carieră medicala, profesie pe care o va încununa cu un doctorat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iași. Meritul incontestabil al doctorului este acela de a reusi ceea ce mulți dintre semenii săi nu reușesc decât arareori: profesia, oriunde ar fi, înseamnă pasiune, responsabilitate. Corneliu Saradan crede în ceea ce spune, face el însuși ceea ce predică, fapt care îi conferă credibilitatea atât de necesară pentru a transmite încredere în sufletul și mintea pacientului sau simplului ascultător.

Doctorul Corneliu Saradan este dintre oamenii care dovedesc o disponibilitate nefirească zilelor noastre, manifestând același respect în plenul unui simpozion sau conferință ca și în fața deținuților, deznădăjduiților loviți de patimi sau copiilor interesați de apa și săpunul cel de toate zilele.

Foarte bine informat în aproape toate domeniile care țin de spiritualitate, medicină, tratamente naturiste sau inovații în domeniul medical, Corneliu Saradan impresionează prin generozitatea cu care se manifestă în sprijinul celor interesați, fără să construiască gesturi de dragul medaliei.

Un om căruia, întâlnindu-l zilnic pe aleile orasului, veșnic la pas, veșnic senin la chip, poate că ar trebui să îi zâmbim prietenos. Corneliu Saradan este, în mod cert, prietenul de care fiecare dintre noi are nevoie, măcar o dată în viață!           

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
11

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
44

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
234

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...