Va rămâne în inima suporterilor! Marko Duganzic, discurs de 5 stele despre România

Va rămâne în inima suporterilor! Marko Duganzic, discurs de 5 stele despre România

Marko Duganzic va pleca de la FC Botoșani și va semna cu Sochi, în Rusia, pentru 500.000€, la care se adaugă un procent dintr-un viitor transfer. Astfel, la 9 luni după ce a ajuns în România, devenind unul dintre cei mai mari atacanți trecuți pe "Municipal", "Superman" Duganzic părăsește România, dar pleacă plăcut impresionat de ce a găsit aici.

Spre deosebire de alte "vedete" ce au șters pe jos cu țara noastră după ce au plecat de aici, de pildă Fraisil, care avut un discurs de-a dreptul jignitor despre țara care l-a relansat în fotbal, Duganzic s-a declarat plăcut surprins de ce a găsit aici, deși recunoaște că la început era șceptic, atât el, cât și familia lui.

"Tata și mama au fost reticenți la început. Îmi ziceau că e departe, că nu e o zonă atrăgătoare. M-au sfătuit să mai aștept, să aleg un oraș mai mare, mai plăcut. După ce am stat în Italia, poate cea mai frumoasă țară din lume, era un pic ciudat să merg în România, despre care deseori nu auzi cuvinte prea plăcute în Europa. Numai că din prima zi în care am ajuns la Botoșani mi-am schimbat total părerea. S-au risipit orice îndoieli. Am descoperit o cu totul altă Românie decât cea despre care se vorbește prin clișee, în necunoștință de cauză. Le-am spus tuturor, familie, prieteni, foști colegi: "România e fantastică! Trebuie să veniți aici să vă dați seama. Amabilitatea oamenilor, frumusețea locurilor, mâncarea, muzica românească, tot! N-aș putea să rostesc un singur cuvânt urât despre România. Nu-mi închipuiam niciodată că voi putea fi așa de impresionat de această țară. Botoșaniul e un oraș drăguț și calm, litoralul la Constanța e captivant, iar Bucureștiul are un magnetism aparte. Am stat în Capitală 4-5 zile când am fost accidentat, am venit la control și la tratament, dar mi-am făcut timp și să mă plimb singur. Am mers în Centrul Vechi, am văzut clădirea Parlamentului, am intrat în mall-uri, am stat la terase, am întâlnit oameni diverși. A fost suficient să-mi fac o impresie excelentă. Chiar și după ce voi pleca de aici, voi dori să revin în vacanțe, să fac vizite în liniște." a spus acesta în Gazeta Sporturilor.

Atacantul recunoaște că perioada petrecută în România a fost, pentru el, cea mai bună perioadă a carierei sale, în care a evoluat în Serie B, Serie C și prima ligă croată.

"Marius Croitoru m-a sunat să vin încă din vara lui 2019. Am refuzat atunci, cu toate că mă întorsesem de un an la Osijek, noul antrenor nu mă avea în planurile lui, dar am decis să mă bat pentru titularizare. Marcasem 4 goluri în 3 meciuri în pregătiri, un coleg a plecat la Monza și am sperat că voi primi o șansă. Din păcate, n-a fost așa, astfel încât în iarnă am zis OK atunci când Marius m-a căutat din nou. Mai aveam două-trei opțiuni, dar împreună cu agentul meu am decis să alegem Botoșani.M-a ajutat și faptul că am găsit un lot cu 14-15 stranieri, cu jucători din spațiul ex-iugoslav, precum Hankici, Babunski sau Așkovski. E un grup fantastic și un antrenor care mi-a redat încrederea. Am trăit cea mai frumoasă perioadă din carieră, am devenit mult mai matur ca sportiv. Mă simt cu adevărat fotbalist. Sigur, campionatul e dificil, când am venit Botoșaniul nu era în primele 6 locuri. Am prins 4 partide din sezonul regulat și a trebuit să fim cu adevărat uniți și puternici pentru a prinde acel loc în play-off, ceea ce a însemnat cea mai bună performanță din istoria clubului. Dintre toate însă, golul cu Chindia din prima partidă a fost cel mai frumos și mai important. Am marcat în minutul 90, un lob peste portar, toată lumea aștepta să mă vadă, inclusiv eu eram dornic de un start favorabil. Dacă n-am fi câștigat la Târgoviște, poate nici nu mai intram în play-off. A fost succesul care ne-a dat curaj și ne-a indicat că suntem pe drumul cel bun." a adăugat acesta.

Atacantul spune că CFR Cluj este cea mai puternică echipa din campionatul, însă confirmă că doi jucători de la alte echipe i-au atras privirile.

"CFR a fost cel mai dificil adversar. Nu practică un fotbal spectaculos, dar sunt foarte, foarte buni în ceea ce joacă: eficienți, doctori în presing, mingi lungi, atletici. Impresionanți! Au în spate și un parcurs internațional bogat. Apoi este Craiova, cu un stil total diferit, apropiat de al Botoșaniului: posesie, mingea jos, tehnici, inventivi, harnici. FCSB e un club de tradiție, cu performanțe și cu un grup de tineri remarcabili. Îmi place mult de Man, care e la alt nivel decât tot fotbalul din România. O aripă modernă, stângaci, aleargă mult, marchează. Are toate calitățile să ajungă în top. La fel aș spune și despre Cicâldău de la Craiova. Fantastic! Mijlocaș box to box, are pase, șut, e și marcator, împinge mereu jocul. Contra Botoșaniului toate baloanele treceau pe la el!Știu ce s-a întâmplat în campionat doar din ianuarie încoace, după ce am venit la Botoșani. Craiova a ratat prea mult în partida decisivă, a fost depășită de experiența Clujului. Dar mi-a părut rău pentru ei! Asta e viața! Poate vor reuși sezonul actual, cine știe? Oricum, CFR rămâne o echipă greu de bătut."

Marko s-a declarat încântat de stilul lui Marius Croitoru, tehnicianul care a insistat să vină la Botoșani.

"Cred că am colaborat până acum cu vreo 20 de antrenori, dar niciunul nu e așa «nebun» ca el! Îmi place enorm stilul lui, modul lui de a vedea și de a trata fotbalul. Cere un presing total, e adeptul unei ofensive continue, iar asta nu poate fi decât pe gustul unui atacant. Chiar dacă încasăm 3 goluri, trebuie să dăm 4! Vrea să ne pregătim și să jucăm la capacitate maximă, e atent la detalii, dorește să fim mereu mai buni decât în ziua precedentă. Mai și țipă, mai și dă cu pumnul în masă, dar e o presiune pozitivă pe care o exercită asupra lotului. Dacă în Italia te omoară cu tactica, cu defensiva, la Botoșani am găsit exact opusul".

La finalul interviului acordat pentru GSP, Marko a recunoscut că nu are prietena, dar și că româncele l-au cucerit.

"Am fost cu cineva până în urmă cu 3-4 ani, dar acum sunt liber de contract, cum s-ar spune. Am văzut fete senzaționale în Iași și-n București. Îmi plac brunetele, cu pielea ca de creolă, ușor bronzate", spune croatul. 

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
589

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
108

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...