Un luptator de la CS Botosani, de doar 16 ani, mort in conditii suspecte pe patul de spital! Rudele sunt revoltate!

Luptătorul Cosmin Aluchiănesei, in varsta de nici 16 ani, component al lotului național de cadeți s-a stins, duminică, din cauza unei accidentări ce părea a fi banală, contuzie suferită la un antrenament. Cosmin Aluchiănesei a fost trimis acasă de medici și pus să se trateze cu unguente, calmante și reapus fizic. La nici 48 de ore, de la această recomandare medicală, bietul copil s-a stins, cu dureri înfiorătoare la șold, un pat de spital din Botoșani!

Un luptator de la CS Botosani, de doar 16 ani, mort in conditii suspecte pe patul de spital! Rudele sunt revoltate!

Peste numai câteva zile, Cosmin urma să împlinească 16 ani. De fapt, era vorba de o dublă sărbătoare în care avea să marcheze nu numai ziua sa de naștere, ci și împlinirea a fix doi ani de când face sport de performanță în echipa de lupte a CS Botoșani. ”A fost descoperit și adus la sală cu câteva zile înainte de a împlini 14 ani. Acum, tot cu câteva zile înainte de a face 16 ani va fi înmormântat”, au spus răpuse de durere, rudele sale, pentru Libertatea.ro.

Ce a declanșat nenorocirea care l-a răpit pe Cosmin acestei lumi? În timpul unui antrenament efectuat vineri cu colegii de la lotul național de cadeți, luptătorul a efectuat un procedeu care i-a adus o accidentare la șold. Părea ceva banal, ca multe alte lovituri pe care tânăra speranță a luptelor românești la încasase în timpul durelor încleștări pe saltea. A oprit antrenamentul care se derula la sala de atletism din Bacău și s-a dus în camera sa de cantonament care este undeva sub peluza Stadionului Municipal.

Și-a sunat un unchi, i-a spus ce a pățit, după care a fost la spital, la control. ”M-a sunat și mi-a spus că-l doare șoldul foarte rău. Am fost cu el la Urgență, la Bacău. Medicii l-au consultat, i-au făcut radiografii, dar ne-au spus că nu se vede nici o leziune, nici o fractură. Au zis că nu are nimic grav, că își revine. Ne-au recomandat unguente, calmante și un repaus de 5-7 zile. Însă, până seara, copilului i s-a făcut și mai rău. Vomita și nu mai putea să mănânce”, au povestit rudele sale.

Tratat cu gheață și masaj

Sportiv de performanță, cu trupul călit în bătălii dure, Cosmin Aluchiănesei a avut puterea să mai meargă o dată la un control medical, tot la Bacău, dar la Pediatrie. Dar și de astă dată a primit recomandări de genul ”pune gheață și fă masaj”. Apoi, cu dureri îngrozitoare la șold a plecat, cum numai el a știut, în miez, de noapte, la Botoșani. Cu un microbuz a ajuns în oraș, apoi cu tatăl său care l-a așteptat la autogară, în comuna Călărași, localitatea natală.

Cum starea sănătății sportivului trimis să se trateze cu gheață și cu unguente s-a agravat galopant în acea noapte, părinții speriați au luat decizia să-l ducă în regim de urgență la Spitalul din Botoșani unde componentul lotului național de cadeți a rămas internat. Doar o noapte a mai apucat bietul Cosmin în unitatea spitalicească moldavă pentru că, duminică dimineață, a murit pe un pat de spital.

”Nimeni nu spune ce a pățit copilul ăsta. I s-au recomandat unguente, masaje, calmante și reapus… Dar el a murit cu zile, în chinuri îngrozitoare, cu dureri extrem de mari, sub ochii medicilor. Părinții au vrut să-l trimită la Iași dar medicii de la Botoșani le-au zis că nu e nevoie, că nu e nimic grav. Și băiatul a murit”, au mai spus membrii familiei sportivului mort în codiții suspecte.

Poliția anchetează moartea tânărului luptător

De altfel, moartea lui Cosmin Aluchiănesei – care a îndoliat o familie și a șocat lumea sportului -, face acum obiectul unei anchete a judiciariștilor băcăuani. Vor fi audiați părinții care și-au pierdut copilul, colegii de echipă, dar și cei doi antrenori ai lotului național de cadeți care erau la Izmir, în Turcia, la un concurs unde luptau câțiva sportivi antrenați de ei.

Citeste mai multe pe Libertatea.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
48

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
218

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2280

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...