Ambulanţă chemată pentru o femeie ce trebuia înmormântată!

Caz mai puţin obişnuit, la Botoşani. Rudele unei femei au sunat la 112 şi au solicitat o Ambulanţă spunând că o femeie în vârstă de 85 de ani se simte rău şi nu mai respiră, dar când au ajuns la locul solicitării cadrele medicale au constat că “pacienta” era pregătită să fie dusă la cimitir.

Ambulanţă chemată pentru o femeie ce trebuia înmormântată!

Bătrâna era decedată de câteva zile, dar în ziua înmormântării rudele şi-au dat seama că nu au certificatul constatator al decesului, fără acest act neputându-se face înhumarea.

Luni dimineaţă, la primele ore, acestea au apelat numărul unic de urgenţă şi au solicitat intervenţia unei ambulanţe, fără a spune însă că persoana pentru care se face solicitarea este moartă. La faţa locului a fost direcţionat un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar când au ajuns la locuinţa femeii pentru care a fost făcut apelul cadrele medicale au constatat că aceasta era moartă de câteva zile şi era pregătită să fie dusă la groapă, fiind ziua înmormântării.

Luate la întrebări, rudele au recunoscut într-un final că femeia era decedată de câteva zile. Iniţial, au spus că bătrâna a murit duminică, după care au spus că de fapt decesul a survenit sâmbătă.

Familia a fost îndrumată să apeleze la medicul de familie pentru obţinerea certificatului constatator al decesului..

Medicii de la Ambulanţă pot elibera certificate de deces, în caz că nu este vorba de o moarte suspectă, doar în zilele de sărbătoare sau în weekend, când medicii de familie nu lucrează, iar pacientul a murit la domiciliu. În acest caz, deşi moartea a survenit în weekend, familia a cerut certificatul abia luni, când au realizat că aveau nevoie de un astfel de document pentru înmormântare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani anunță implementarea proiectului ”Together for a better educational integration of children with special educational need”

astăzi, 17:09
10

COMUNICAT DE PRESĂ: Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în calitate de Beneficiar/Aplicant/Lider de parteneriat, anunță implementarea proiectului ”Together for a b...

(A) ICE IT Solutions angajează

astăzi, 13:44
165

Echipa ICE IT Solutions este o echipa dinamică și în plină dezvoltare și are nevoie de oameni capabili, așa cum sperăm să fii și tu!Ice Computers are o experință de peste 20 ani &i...

Bărbat găsit mort la stâna unde lucra

astăzi, 08:12
662

Un bărbat de 68 de ani a fost găsit fără suflare la o stână din judeţ. Acesta lucra ca cioban la o stână din comuna Hilişeu Horia.Descoperirea a fost făcută de unul din cole...