CFR Cluj – FC Botoșani, primul meci al noului sezon competițional!

Andrei Patache, fundașul dreapta al FC Botoșani: "E început de campionat, nu este oboseală și o să joace cu echipa cea mai bună. Nu ar fi o surpriză să plecăm cu un punct de la Cluj, pentru că și anul trecut i-am scos din Cupa României".

CFR Cluj – FC Botoșani, primul meci al noului sezon competițional!

 Andrei Patache  

Noul sezon competițional în fotbalul românesc debutează astăzi, de la ora 21.00, cu meciul dintre CFR Cluj și FC Botoșani. Costel Enache recunoaște că este un debut greu, având în vedere că botoșănenii vor întâlni campioana României. "Încercăm să facem față. Nu e un debut lejer. Sunt campionii României. Au schimbat și lotul și modelul de joc. E o necunoscută, însă sperăm să ne prezentăm la fel de bine în fața lor. (..) Oricum adversarii sunt foarte puternici și e greu de ales cu cine am fi dorit să jucăm. Nici nu ne mai pierdem energia cu aceste lucruri. Soarta a decis acest program, datoria noastră este să ne pregătim pentru el și să fim eficienți".

Andrei Patache, fundașul dreapta al FC Botoșani, este însă mult mai optimist decât antrenorul său și spune că "nu ar fi o surpriză să plecăm cu un punct de la Cluj", chiar dacă recunoaște că va fi un debut greu, mai ales că CFR Cluj pleacă cu prima șansă. "Eu cred că o să fie un debut greu. Ei vin după o victorie, au câștigat Supercupa, au și un meci pentru calificarea în Champions League, oricum ei pleacă cu prima șansă. E început de campionat, nu este oboseală și o să joace cu echipa cea mai bună. Nu ar fi o surpriză să plecăm cu un punct de la Cluj pentru că și anul trecut i-am scos din Cupa României, în campionat două egaluri dar noi mergem să ne vindem scump pielea", a spus Andrei Patache în conferința de presă de la FC Botoșani. 

Patache are un mesaj și pentru suporterii echipei, la debutul sezonului fotbalistic. "Le transmit suporterilor să vină cât mai mulți la stadion, să aibă răbdare cu noi pentru că suntem o echipă nouă, în formare, mulți tineri care au nevoie de sprijinul suporterilor și sperăm ca prin rezultatele noastre s aducem cât mai mulți oameni la stadion", a declarat Andrei Patache.

Chiar dacă sunt campioni și intră pe teren cu prima șansă, clujenii sunt deciși să abordeze cu prudență competiția. Edward Iordănescu, antrenorul echipei CFR Cluj, spune că principalul avantaj al echipei sale este debutul pe teren propriu. "Ne aștepăm la un joc foarte dificil. Ei reprezintă un grup valoros, iar în sezonul trecut, din trei jocuri, CFR-ul nu a reușit să câștige nici o partidă. E, însă,  un avantaj că debutăm acasă. O deplasare mai lungă ar fi însemnat un consum mental și fizic. Va fi un sezon lung, fiecare jucător e în slujba echipei și are datoria să se pregătească la cel mai înalt nivel. Trebuie să fim uniți, să avem o stare de spirit corectă, iar aceste lucruri ne vor ajuta", a spus Edward Iordănescu, antrenorul echipei CFR Cluj.

În etapa a II-a, FC Botoșani va primi pe teren propriu vizita nou-promovatei AFC Hermannstadt.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
34

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
855

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1160

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...