Cel mai frumos cadou pe care un botoșănean îl face României: Iulian Rotariu, pe podium la ultramaratonul din Antarctica!

Cel mai frumos cadou pe care un botoșănean îl face României: Iulian Rotariu, pe podium la ultramaratonul din Antarctica!

   Foto: Facebook/Andrew George Raynolds

Pompierul maratonist, angajat al ISU Botoșani, a terminat ultramaratonul The Last Desert Antarctica pe podiumul competiției, el fiind al doilea la finish, dar foarte aproape de prima poziție.

Câștigătorul competiției The Last Desert Antarctica este Wong ho Chang, din Hong Kong, liderul absolut al circuitului 4 DESERTS. În momentul în care care Chang a trecut linia de sosire, Iulian Rotariu mai avea de parcurs 4 kilometri și jumătate, potrivit imx.ro

Este cel mai frumos cadou pe care un botoșănean îl face României astăzi! "Mă întreb tot timpul dacă ştie cineva cum poate să îl facă pe Dumnezeu să zâmbească. Eu de fiecare dată, şi cam des în ultima perioadă, când „vorbesc” cu Dumnezeu, îi spun planurile mele de viitor, şi Dumnezeu râde de-a binelea, nu doar zâmbeşte! Îmi doresc multe, dar mai ales să ajut, cum şi eu la rândul meu am fost ajutat. Important este să pot alerga pentru o cauză, pentru un scop mai nobil decât cel de a ajunge primul", ne povestea acum ceva timp Iulian Rotariu.

În Antarctica, Iulian a alergat pentru copiii cu autism din Botoșani. 

"The Last Desert" din Antarctica se clasează în primele zece curse din lume ca dificultate. Cursa are loc în cea mai neîmblânzită zonă din lume, la temperaturi de minus 40 de grade. Şi de această dată, Iulian Rotariu va alerga în spirit caritabil, 250 de kilometri în șapte zile, pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism. Zilnic va alerga, atât timp cât condițiile meteorologice vor fi prielnice, cu tot cu echipamentul obligatoriu în spate, pentru a putea supraviețui șapte zile în Antartica (sac de dormit, echipament nesar supraviețuirii în condiții de ger năprasnic, mâncarea și suplimentele nutritive)

La mulți ani, România! La mulți ani, Iulian Rotariu!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

VIDEO - "Îmbătați de dragoste", un spectacol fierbinte și... o cerere în căsătorie pe scenă!

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
448

Sâmbătă seara, de la ora 18.00, s-a consumat în sala Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani premiera spectacolului "Îmbătați din dragoste", adaptare după "...

130 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. "Să ascult în fiecare seară, ca la Mănăstirea Agafton, cum cântă Lumină lină"

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
1352

"...ştii ce, dragul meu, hai să demisionăm, tu de la Românul, eu de la Timpul, şi hai să ne călugărim, căci nu suntem făcuţi să trăim între lupi. La mănăstire, în ...

148 de ani de la nașterea lui Nicolae Iorga, marcați la Botoșani printr-o activitate inedită! FOTO, VIDEO

Miercuri, 5 Iunie 2019
757

Zeci de elevi au mers, miercuri dimineață, acasă la Nicolae Iorga. Curtea Casei Memoriale a fost mai primitoare ca oricând, aerul de sărbătoare fremătând deopotrivă în priviri...