Andreea Huțanu: "Întreg sportul românesc trece în aceste momente printr-o situație extrem de dificilă"

Andreea Huțanu: "Întreg sportul românesc trece în aceste momente printr-o situație extrem de dificilă"

Născută la Botoșani, Andreea Huțanu este una dintre cele mai apreciate jucătoare din baschetul românesc. Aceasta a debutat în anul 2004, pentru Terapia Cluj Napoca, semnând apoi cu "U" Cluj. Sepsi Sfântul Gheorghe și CSM Târgoviște sunt echipele la care a evoluat aceasta, înainte să ajungă la CSM Satu Mare, echipă la care evoluează și acum.

Astăzi vă prezentăm un interviu cu Andreea.  

Reporter: Buna Andreea. Unde te-a găsit această pandemie?

Andreea: Am fost prinsa de aceasta pandemie în Satu Mare deoarece campionatul nostru încă era în desfășurarea.

Reporter: Faci antrenamente de acasă?

Andreea: Am o bicicleta spining care mă ajuta pe partea de cardio.

Reporter: Ce impact crezi că va avea această criză în lumea baschetului?

Andreea: Întreg sportul romanesc trece în aceste momente printr-o situație extrem de dificila. Impactul este deja unul major deoarece nu știm ce va urma.

Reporter: Care este nivelul baschetului din România?

Andreea: Din păcate baschetul în Romania nu este la fel de mediatizat precum alte sporturi. Este îndrăgit de generația tânără si se fac eforturi mari pentru a fi adus la un nivel cat mai înalt, o dovada fiind calificarea la Jocurile Olimpice de baschet 3X3.

Reporter: În Botoșani există două formații care fac cinste orașului: cea se fotbal și cea de handbal. Crezi că, în viitorul apropiat sau îndepărtat, vom vedea și o echipa de baschet în Botoșani?

Andreea: Este greu sa investiți într-o echipa care la nivel juvenil nu prea exista variante si aria de selecție este una destul de mica. Fără ajutorul financiar al autorităților este greu de crezut ca acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

Reporter:  În final, te rog să le transmiți un mesaj suporterilor tăi.

Andreea: Singurul mesaj pe care-l pot transmite suporterilor este sa stea acasă. Sănătatea este cea mai importanta si sa ne revedem cu bine toți cat mai curând posibil.

(Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acesta a fost ultimul weekend călduros. ANM anunță precipitații iar vremea se va răci

Duminică, 20 Septembrie 2020
701

Începând de săptămâna viitoare vremea se va schimba și vor urma ploi de toamnă. Practic acesta a fost ultimul weekend călduros. Nu vor mai fi temperaturi de vară, dar totuși v...

Rezultate LOTO 6 din 49. Numerele extrase duminică, 20 septembrie

Duminică, 20 Septembrie 2020
226

Duminică, 20 septembrie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc.Iată care sunt numerele câștigătoare la extragerea loto de duminică, 20 se...

Artista Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi ziua de naștere. La mulți ani!

Duminică, 20 Septembrie 2020
294

Una din cele mai cunoscute artiste din România, Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi, ziua de naștere. Cariera Laurei Lavric, născută în satul Costișa la 20 septembrie 1946 (comuna ...