Anchetă a DSP Botoșani după cazurile de COVID de la handbal! CSU Suceava a băgat TOT handbalul din România în carantină!

Anchetă a DSP Botoșani după cazurile de COVID de la handbal! CSU Suceava a băgat TOT handbalul din România în carantină!

DSP Botoșani a pornit o anchetă în urma apariției celor 13 cazuri de coronavirus de la echipa CSM Botoșani: 12 jucători + președintele Cătălin Stoleru. Cel din urmă acuză clubul din Suceava, susținând că un jucător al echipei vecine, Alin Cîmpan, a avut febră 39 și a fost izolat.

Până acum, nu există informații care să arate că CSU Suceava a efectuat vreo serie de teste după turneul de la Sfântul Gheorghe. Probleme nu ar fi doar la CSM Botoșani.

Pe lângă Alin Cîmpan, CSU Suceava ar mai avea un jucător cu simptome: Baran Nalbantoglu. Aceștia chiar au fost transportați la spital în timpul turneului de la Sfântul Gheorghe.

CSM Bacău are 15 jucători infectați, Minaur Baia Mare are 7 confirmați, CSM Reșița 5, CSM Făgăraș 2 si Dinamo 1. Însă multe echipe nu au efectuat încă toate testul de COVID. Totuși, până la al doilea turneu din Liga Zimbrilor, ce se va juca la Sfântul Gheorghe în perioada 4-10 octombrie, toate echipele sunt obligate să își testeze jucătorii.

Federația caută soluții

Federația Română de Handbal caută soluții, pentru buna desfășurare a turneului. Cătălin Stoleru speră ca până duminică să aibe jucători eligibili. În caz contrar, CSM Botoșani ar urma să piardă la masa verde toate partidele în care nu se poate prezenta, până la 6.

„Toată lumea o să spună că a trecut mult timp de atunci, dar primele simpome la noi au apărut pe 24 septembrie. Eu m-am speriat când am văzut ce e la Bacău, la Baia Mare. Și am zis să facem și noi testele", a spus Cătălin Stoleru pentru GSP.

Clubul nu știe dacă la al doilea turneu, programat între 4 și 10 octombrie, tot la Sf. Gheorghe, va avea pe cine să trimită în teren. „Am cerut federației să nu pierdem toate meciurile cu 10-0, ci doar pe primul, că nu e normal. Poate revenim la etape săptămânale și atunci avem timp să ne refacem”, a încheiat Cătălin Stoleru.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din 2021 întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeaşi grilă de salarizare

astăzi, 20:38
439

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate că de anul viitor întregul ...

Dacă tot ne place soluția suedeză: Scandinavii le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze în case

astăzi, 20:03
248

Guvernul suedez le-a transmis joi persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, argumentând cu ratele de infectare cu coronavirus mai reduse decât în primă...

Fermierii din trei comune din Botoșani nu-și mai pot adăpa animalele în râul Burla în urma accidentului ecologic de la Depozitul Ecologic de Deșeuri Stăuceni

astăzi, 19:36
485

Primăriile comunelor Stăuceni, Gorbănești și Blândești au fost anunțate astăzi că adăparea animalelor în râul Burla este interzisă. Zeci de familii din cele trei comune r...