Anchetă a DSP Botoșani după cazurile de COVID de la handbal! CSU Suceava a băgat TOT handbalul din România în carantină!

Anchetă a DSP Botoșani după cazurile de COVID de la handbal! CSU Suceava a băgat TOT handbalul din România în carantină!

DSP Botoșani a pornit o anchetă în urma apariției celor 13 cazuri de coronavirus de la echipa CSM Botoșani: 12 jucători + președintele Cătălin Stoleru. Cel din urmă acuză clubul din Suceava, susținând că un jucător al echipei vecine, Alin Cîmpan, a avut febră 39 și a fost izolat.

Până acum, nu există informații care să arate că CSU Suceava a efectuat vreo serie de teste după turneul de la Sfântul Gheorghe. Probleme nu ar fi doar la CSM Botoșani.

Pe lângă Alin Cîmpan, CSU Suceava ar mai avea un jucător cu simptome: Baran Nalbantoglu. Aceștia chiar au fost transportați la spital în timpul turneului de la Sfântul Gheorghe.

CSM Bacău are 15 jucători infectați, Minaur Baia Mare are 7 confirmați, CSM Reșița 5, CSM Făgăraș 2 si Dinamo 1. Însă multe echipe nu au efectuat încă toate testul de COVID. Totuși, până la al doilea turneu din Liga Zimbrilor, ce se va juca la Sfântul Gheorghe în perioada 4-10 octombrie, toate echipele sunt obligate să își testeze jucătorii.

Federația caută soluții

Federația Română de Handbal caută soluții, pentru buna desfășurare a turneului. Cătălin Stoleru speră ca până duminică să aibe jucători eligibili. În caz contrar, CSM Botoșani ar urma să piardă la masa verde toate partidele în care nu se poate prezenta, până la 6.

„Toată lumea o să spună că a trecut mult timp de atunci, dar primele simpome la noi au apărut pe 24 septembrie. Eu m-am speriat când am văzut ce e la Bacău, la Baia Mare. Și am zis să facem și noi testele", a spus Cătălin Stoleru pentru GSP.

Clubul nu știe dacă la al doilea turneu, programat între 4 și 10 octombrie, tot la Sf. Gheorghe, va avea pe cine să trimită în teren. „Am cerut federației să nu pierdem toate meciurile cu 10-0, ci doar pe primul, că nu e normal. Poate revenim la etape săptămânale și atunci avem timp să ne refacem”, a încheiat Cătălin Stoleru.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: CSM Politehnica Iaşi - FC Botoşani, ora 17.00! Derby-ul Moldovei!

astăzi, 10:38
161

Derby-ul Moldovei se joacă astăzi, de la ora 17:00, în Copou. Ca niciodată, meciul de astăzi, va fi și unul al orgoliilor rănite, având în vedere că cele două echipe se află...

Conform specialiștilor, astăzi, 18 ianuarie, este cea mai deprimantă zi a anului

astăzi, 09:39
481

Luni, 18 ianuarie, este „Blue Monday” (lunea tristă), o denumire din engleză ce desemnează cea mai deprimantă zi a anului 2021. Această titluatură se atribuie celei de-a treia zi de ...

Cătălin Silegeanu: PRO ROMÂNIA are nevoie de o conducere aleasă, nu impusă !

astăzi, 08:56
249

Comunicat:Ceea ce s-a întâmplat la finalul săptămânii trecute în partidul în care activez în prezent, respectiv PRO România, denotă faptul că fostul c...