VIDEO: Perla turistică a botoșănenilor, premiată la Gala „Descoperă Nord-Est”

VIDEO: Perla turistică a botoșănenilor, premiată la Gala „Descoperă Nord-Est”

Parcul Regional de Agrement „Cornișa”, perla botoșănenilor în materie de investiții, a fost premiat în cadrul Galei „Descoperă Nord-Est”, drept unul dintre cele mai productive, atrăgătoare și de succes proiecte axate pe promovarea turismului, din această regiune a țării.

Premiul a fost ridicat de către Eugen Țurcanu, șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, în subordinea căruia se află și obiectivul distins, în cadrul ediției din acest an, desfășurată joi, 12 decembrie a.c., la Palatul Culturii din Iași.

Gala, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Centrul Europe Direct Nord-Est, a ajuns  la cea de-a patra ediție.

Este o manifestare complexă și ambițioasă, dedicată dezvoltării Regiunii de Nord-Est a României ca destinație turistică de excelență, prin consolidarea colaborării diferitelor paliere de factori interesați, din sfera publică și privată.

Evenimentul reprezintă în plus un manifest pentru „Unitatea în diversitate”, motto-ul Uniunii Europene, îndemnând la cunoașterea și prețuirea patrimoniului național. Gala Turismului are ca obiectiv constituirea unui spațiu de dezbatere, în care se dorete colaborarea în vederea creionării unei strategii integrate de promovare a regiunii, prin identificarea principalelor avantaje competitive și circuite turistice, având ca scop final conturarea unui brand regional puternic și competitiv.

Prin această acțiune, sunt recunoscute eforturile promotorilor turismului regional și vom celebra valorile patrimoniului cultural într-un moment festiv, de bilanț, oportun pentru planificarea direcțiilor de dezvoltare a turismului regional.

Centrată pe formarea și perfecționarea continuă a specialiștilor și a parteneriatelor din turism, Gala Descoperă Nord-Est a perfecționat un format complex ce constă într-o conferință la nivel înalt, cu lectori experți în turism, urmată de sesiuni de lucru și networking (conform agendei).

Din dorința de a oferi recunoașterea cuvenită actorilor regionali care, prin activitatea desfășurată, își aduc aportul la dezvoltarea turistică a nord-estului României, evenimentul prilejuiește gala de premiere a organizatiilor sau companiilor care promoveaza turismul si care au derulat proiecte de succes în anul 2019.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
121

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
85

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
79

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...