VIDEO: Montaj inedit de Ziua Națională, pus la cale în Botoșani. „Ne-a despărțit pandemia, ne apropie România”

VIDEO: Montaj inedit de Ziua Națională, pus la cale în Botoșani. „Ne-a despărțit pandemia, ne apropie România”

Proiect cu finalitate inedită pus la cale de mai mulți profesori, elevi și un student din Botoșani. În contextul apropierii Zilei Naționale, la inițiativa Colegiului Național „Mihai Eminescu”, mai mulți copii au devenit protagoniștii unui montaj video cu un îndemn unic: „Ne-a despărțit pandemia, ne apropie România”. Au fost complice alte 15 școli și licee din județ.

Coordonatorii proiectului, denumit „Suflet de român”, sunt profesorii Cristina Maria Bălăucă, Andreea Gabriela Suceveanu, Cristina Chiriac, director al Colegiului „Eminescu”, Ștefan Oltean, Mihaela Timigeriu. Editarea video a fost realizat de către Tudor Moldovanu, elev liceului inițiator, iar editarea și montajul audio au fost realizate de către Teodor Constantin Huma, student la Universitatea Națională de Arte „George Enescu" din Iași.

„Continuăm să simțim, să trăim, să iubim și să cântăm românește, deși suntem despărțiți din cauza pandemiei, iar Ziua Națională a României este cel mai bun prilej să demonstrăm împreună că România înseamnă înfrățire, în ciuda tuturor dificultăților, înseamnă implicare, conștiință civică și dragoste față de valorile autentice ale neamului”, este mesajul inițiatorilor conceptului.

Aceasta este cea de opta ediție a proiectului.

Unitățile de învățământ participante sunt Colegiul Național „A. T. Laurian”, Colegiul Economic „Octav Onicescu”, Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, Liceul de Arte „Ștefan Luchian”, Liceul „Dimitrie Negreanu”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul „Demostene Botez” din Trușești, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Gheorghe”, Școala Gimnazială „Grigore Antipa”, Școlile Gimnaziale nr. 10 și nr. 11 din Botoșani, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Dersca, Școala Gimnazială nr. 1 din Vlădeni, Școala „Spiru Haret” din Dorohoi, Școala Gimnazială din Vorniceni, Grupul Școlar Industrial din Bucecea și Școala Gimnazială nr. 1 din Avrămeni.

Videoclipul a fost publicat vineri seară pe rețelele de socializare, viralizându-se cu repeziciune printre internauții botoșăneni și nu numai.

Click pentru vizualizare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cinci unități administrativ-teritoriale din județ au incidențe COVID de peste 3 la mia de locuitori

Marţi, 19 Ianuarie 2021
1392

Alți 62 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Cinci unități administrativ-teritoriale din j...

Sute de persoane din unităţi de asistenţă socială, imunizate cu ajutorul caravanei mobile

Marţi, 19 Ianuarie 2021
339

Peste 280 de persoane găzduite în unitățile de asistență socială din județul Botoșani au fost vaccinate anti-COVID, în prima zi a celei de a doua etape a campaniei, a declarat...

Triajul pacienților cu urgențe medicale va fi efectuat în interiorul UPU

Marţi, 19 Ianuarie 2021
419

Pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Botoșani, vor fi triați în interiorul compartimentului sanitar, a declarat medicul Monica Adăscă...