Surpriză muzicală pentru românii de pretutindeni. „Rapsozii Botoșanilor” va transmite virtual concertul „Țară mândră, cântec drag”

Surpriză muzicală pentru românii de pretutindeni. „Rapsozii Botoșanilor” va transmite virtual concertul „Țară mândră, cântec drag”

Marți, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, îndrăgita orchestră populară „Rapsozii Botoșanilor” va posta pe pagina de Facebook, începând cu ora 11:00, concertul „Țară mândră, cântec drag”, dedicat tuturor românilor de pretutindeni.

Sub bagheta dirijorului Ciprian Potoroacă, orchestra „Rapsozii Botoșanilor” îi va acompania pe cei mai îndrăgiți artiști: Sofia Vicoveanca, Laura Ștefănescu Potoroacă, Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Alina Huțu și Loredana Călin.

Soliști instrumentali, Ciprian Potoroacă, Ionuț Scripcariu, Alexandru Todirel Marin și Mitică Ștefan.

„Trăim într-o lume în continuă și rapidă schimbare, uneori în bine, alteori în rău. Însă în vremuri neclare, tradițiile vor rămâne mereu un punct familiar și de reper, mai ales într-o zi care vorbește despre identitate. Iar tradiția Orchestrei "Rapsozii Botoșanilor" de 1 Decembrie a fost dintotdeauna întâlnirea cu publicul.

Anul acesta nu ne vom vedea ca altădată, nu vom dansa Hora Unirii, dar sărbătoarea este în primul rând o stare de spirit pe care dorim să o păstrați, în pofida unui context, sper eu, efemer. În acest sens, vă reamintesc faptul că orchestra noastră, cu sprijinul Președintelui Consiliului Județean Botoșani, doamna Doina Federovici, a înregistrat un concert care va fi disponibil pentru dumneavoastră online, pe aceasta pagină, marți, 1 Decembrie, de la ora 11:00.

Vă aducem prin muzică măcar o mică parte de identitate națională, amintindu-vă că români puteți fi de oriunde v-ați afla. La mulți ani!'', este mesajul transmis românilor de pretutindeni de către Ciprian Potoroacă, dirijor al Orchestrei "Rapsozii Botoșanilor" .

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale s-au încheiat în această seară la Muzeul județean Botoșani

Vineri, 15 Ianuarie 2021
532

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale s-au încheiat în această seară la Muzeul județean Botoșani, cu o serie de proiecții dedicate poetului Mihai Eminescu.La ora1...

Preotul paroh Ioan Alupoaie a învins în lupta cu Covid-19. În cel mai scurt timp va reveni alături de enoriași

Vineri, 15 Ianuarie 2021
1539

Preotul Ioan Alupoaie, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din Parcul Tineretului, a trecut prin momente dificile, fiind confirmat luna trecută cu noul coronavirus. Starea preotului botoșănean a...

Te-Deum pentru marele poet național, la Biserica Uspenia (FOTO)

Vineri, 15 Ianuarie 2021
538

Cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, la Biserica Uspenia, locul unde a fost botezat poetul, a fost oficiată vineri o slujbă de Te-Deum, de către trei preoț...