O copilă de 12 ani din Botoșani a câștigat un rol crucial în drama „Ultimul Cod”, care se va turna curând în Italia

O copilă de 12 ani din Botoșani a câștigat un rol crucial în drama „Ultimul Cod”, care se va turna curând în Italia

Din distribuția lungmetrajului dramatic „Ultimul Cod“, scris de către botoșăneanca Ieva Lykos și regizat de către italianul Carlo Fusco, va face parte și o fată în vârstă de 12 ani, din municipiul Botoșani. Mara Ștefan a trecut printr-un casting dificil, organizat de agenții cunoscute din Italia, Marea Britanie și Olanda, însă rolul pe care trebuie să și-l însușească, este unul cu atât mai dificil.

Povestea pe care se bazează „Ultimul cod”, este una reală, desprinsă din viața lui Joseph Fritzl, celebru criminal în serie, care și-a închis soția și fiica vreme de 24 de ani în pivniță, apoi a procreat alți șapte copii. Mara va juca rolul personajului din urmă, intrând în ipostaza unei victime, alături de mama fictivă, interpretată de către Lykos. Mai mult, co-protagonista Mara se va transforma în „Sarah”, o fată cu ușor retard mental și motoriu, așadar un rol de o dificultate accentuată.

Scenariul filmului, scris de actrița din Botoșani Ieva Lykos, a câștigat deja premiul III în cadrul Festivalului „Cinefast” din Los Angeles.

Regizor de renume internațional, Carlo Fusco a regizat numeroși actori hollywoodieni, precum Danny Glover (The Lethal Weapon and Saw), Darryl Hannah (Kill Bill), Michael Madsen (actorul kitsch Quentin Tarantino), Bruce Davison, Tom Sizemore (Saving Private Ryan), Eric Roberts și mulți alții. 

Lungmetrajul se toarnă în Trentino, durata filmărilor fiind estimată la circa trei săptămâni, începând de la finele acestei luni.