Mesajul unui medic veterinar din Botoșani: „Haideți să punem stop actelor de cruzime și abandon asupra animalelor”

Mesajul unui medic veterinar din Botoșani: „Haideți să punem stop actelor de cruzime și abandon asupra animalelor”

Medicul veterinar botoșănean Dan Bejinariu, recunoscut pentru inițierea numeroasele campanii care au contribuit la sănătatea animalelor, trage un semnal de alarmă asupra abuzurilor frecvente la care sunt supuse patrupedele și îndeamnă cetățenii să fie responsabili și să dea dovadă de umanitate, iar actele de cruzime și abandon să înceteze.

Medicul veterinar a amintit de povestea puiului de cățel care agoniza într-un sac în urmă cu două săptămâni. Paralizat complet în urma numeroaselor contuzii la nivelul capului, cățelul a fost găsit într-un tomberon și adus de către un echipaj al poliției locale la sediul clinicii, unde a avut parte de tratament corespunzător, iar viața i-a fost salvată.

Dan Bejinariu îndeamnă cetățenii să sesizeze astfel de cazuri și să ceară ajutor pentru ca viața animalelor să fie salvată la timp.

„Imaginile următoare ne demonstrează încă o data ca implicarea noastră a tuturor pot face diferența dintre viața și moarte.

Cu siguranță vă amintiți de puiul de cățel sesizat de cineva agonizând într-un sac, în tomberon, adus de către un echipaj al poliției locale duminica trecută, în timpul campaniei de castrări . Paralizat complet în urma numeroaselor contuzii de la nivelul capului, la momentul respectiv prognosticul ei fiind rezervat...

De aproximativ o săptămâna este “oaspete” al cabinetul nostru și ne bucurăm de orice mic pas pe care îl face in procesul de recuperare.

Încă o data, mesajul nostru este haideți sa spunem stop actelor de cruzime și abandon asupra animalelor , sesizați aceste cazuri și cereți ajutor!”, a transmis medicul veterinar Dan Bejinariu.

 

Spune-ne opinia ta