Cornișa a acumulat încasări de peste trei milioane de lei. „Din 392 de mașini parcate, doar 120 erau de Botoșani”

Cornișa a acumulat încasări de peste trei milioane de lei. „Din 392 de mașini parcate, doar 120 erau de Botoșani”

Parcul Regional de Agrement Cornișa a cumulat, de la deschidere până în prezent, încasări de peste 3 milioane de lei. Veniturile pe care obiectivul le aduce sunt mai mult decât suficiente pentru a acoperi cheltuielile întregului personal al Direcției de Servicii Publice, în subordinea căreia se află. Mai mult, Cornișa este deja o atracție pentru turiști din mai toată Moldova și nu numai.

Săptămâna asta [n.r.: încasările] au depășit nivelul de 3 milioane de lei. Pănă la sfârșitul acestui an depășim, cred, 4 milioane de lei. Ceea ce ar însemna că nu ar trebui să le mai dăm subvenșie la DSPSA, se autofinanțează”, a punctat Cătălin Flutur, primarul orașului Botoșani.

Cele mai mari încasări se înregistrează în weekend, când sute de mașini poposesc la Cornișa, în condițiile în care, spune primarul, „mulți botoșăneni vin pe jos sau cu maxi-taxi”.

Într-o sâmbătă, săptămâna trecută sau acum două săptămâni, nu mai știu, am fost acolo. Și din 392 de mașini care erau parcate, doar 120 de mașini erau cu număr de Botoșani. Foarte multe erau cu număr de Iași, de Suceava, Neamț, Vaslui, binenînțeles și cu din astea [n.r.: numere străine]”, a adăugat edilul.

Parcul de Agrement Cornișa a fost deschis publicului pe 17 mai a.c. Totodată, amintim că obiectivul se pregătește să ofere primul circuit artificial de rafting din România, testat deja de echipe profesioniste din Buzău și Baia Mare, la sfărșitul lui iulie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Doctorul Vania Atudorei oferă un stagiu de practică în Canada pentru doi studenți din Botoșani, orașul său natal

astăzi, 11:30
164

Doi studenți din Botoșani vor beneficia de un stagiu de practică în Canada, oferit de către profesorul și microbiologul Vania Atudorei. Internshipment-ul este asigurat prin intermediul Asociaț...

Margareta Nistor: „Visul meu e să merg cu tramvaiul din Botoșani”

Vineri, 16 August 2019
1118

Irina Margareta Nistor a declarat, în cadrul evenimentului de învestire a lui Vlad Ivanov cu titlul de Cetățen de Onoare al municipiului Botoșani, că visul ei este acela de a călători cu tramv...

Alex Velea, invitatul comunei cu cei mai renumiți harbuji din Moldova

Vineri, 16 August 2019
1482

O comună din județ se pregătește pentru evenimentul local al anului. Cel mai așteptat invitat este chiar Alex Velea.Primăria și Consiliul Local Lunca organizează o nouă ediție de Festiva...