Unii părinți ar putea beneficia de vouchere pentru programele afterschool

Unii părinți ar putea beneficia de vouchere pentru programele afterschool
Părinții preșcolarilor și elevilor până în clasa a patra vor putea primi tichete educaționale pentru achitarea programelor de tipul „Școala după școală”, potrivit unui proiect legislativ înregistrat pentru dezbatere la Camera Deputaților. Cu ajutorul acestor vouchere, părinții vor putea plăti total sau integral programele afterschool la care participă copiii lor.
 
Concret, este vorba despre un proiect legislativ care propune introducerea unor tichete educaționale pe care părinții preșcolarilor și elevilor până în clasa a patra le vor putea folosi pentru achitarea programelor afterschool. Proiectul, însă, nu se aplică momentan, iar pentru a intra în vigoare este nevoie să fie adoptat de Parlament. Dacă va fi adoptată, propunerea legislativă va intra în vigoare începând cu anul școlar 2019-2020.
 
Potrivit avocatnet.ro, tichetele educaționale vor fi acordate doar pentru preșcolari și pentru elevii de până în clasa a patra. Pentru a beneficia de ele, părinții vor trebui doar să facă o solicitare în scris, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii copilului la școală sau la grădiniță pentru noul an școlar. Finanțarea se va face din bugetul statului, iar fiecare tichet va avea o valoare nominală lunară de 0,8 ISR (adică 400 de lei).
 
Aceste tichete educaționale vor fi sub formă de bonuri de valoare destinate exclusiv acoperirii parțiale sau integrale a costurilor aferente programelor de afterschool. Ele vor fi netransferabile, iar părinții care au mai mulți copii vor trebui să solicite în scris tichete pentru fiecare copil.
 
În prezent, statul poate finanța programul „Școala după școală” doar pentru copiii și elevii din grupurile dezavantajate, dar acest proiect propune finanțarea orelor de afterschool pentru toți preșcolarii și elevii de până în clasa a patra pentru care părinții vor solicita acest lucru.
 
Atenție! Acest proiect legislativ nu se aplică încă. Pentru a intra în vigoare trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tradițiile românilor: Astăzi, Ispasul sau Înălțarea Domnului

astăzi, 08:41
23

Înălțarea Domnului la ceruri, sau ISPASUL, se sărbătorește la 40 de zile după Paști. Biserică Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului, în fiecare an, la 40 ...

FOTO: Mașină distrusă și stâlp doborât, în fața „Laurianului”

Miercuri, 27 Mai 2020
3588

Un accident rutier soldat cu pagube materiale însemnate s-a produs, miercuri seară, pe strada Nicolae Iorga din municipiul Botoșani, vizavi de Colegiul Național „A. T. Laurian”....

Secretarului de stat Gheorghe Sorescu, vizită la mai multe prefecturi din țară, inclusiv la Botoșani

Miercuri, 27 Mai 2020
410

După ieșirea din starea de urgență și relaxarea măsurilor restrictive privind circulația publică și reluarea activității din instituții, Gheorghe Sorescu a efectuat vizite de lucru î...