Unii părinți ar putea beneficia de vouchere pentru programele afterschool

Unii părinți ar putea beneficia de vouchere pentru programele afterschool
Părinții preșcolarilor și elevilor până în clasa a patra vor putea primi tichete educaționale pentru achitarea programelor de tipul „Școala după școală”, potrivit unui proiect legislativ înregistrat pentru dezbatere la Camera Deputaților. Cu ajutorul acestor vouchere, părinții vor putea plăti total sau integral programele afterschool la care participă copiii lor.
 
Concret, este vorba despre un proiect legislativ care propune introducerea unor tichete educaționale pe care părinții preșcolarilor și elevilor până în clasa a patra le vor putea folosi pentru achitarea programelor afterschool. Proiectul, însă, nu se aplică momentan, iar pentru a intra în vigoare este nevoie să fie adoptat de Parlament. Dacă va fi adoptată, propunerea legislativă va intra în vigoare începând cu anul școlar 2019-2020.
 
Potrivit avocatnet.ro, tichetele educaționale vor fi acordate doar pentru preșcolari și pentru elevii de până în clasa a patra. Pentru a beneficia de ele, părinții vor trebui doar să facă o solicitare în scris, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii copilului la școală sau la grădiniță pentru noul an școlar. Finanțarea se va face din bugetul statului, iar fiecare tichet va avea o valoare nominală lunară de 0,8 ISR (adică 400 de lei).
 
Aceste tichete educaționale vor fi sub formă de bonuri de valoare destinate exclusiv acoperirii parțiale sau integrale a costurilor aferente programelor de afterschool. Ele vor fi netransferabile, iar părinții care au mai mulți copii vor trebui să solicite în scris tichete pentru fiecare copil.
 
În prezent, statul poate finanța programul „Școala după școală” doar pentru copiii și elevii din grupurile dezavantajate, dar acest proiect propune finanțarea orelor de afterschool pentru toți preșcolarii și elevii de până în clasa a patra pentru care părinții vor solicita acest lucru.
 
Atenție! Acest proiect legislativ nu se aplică încă. Pentru a intra în vigoare trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Maeștrii în informatică de la „Laurian”, nominalizați ca cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani

Miercuri, 18 Septembrie 2019
819

Profesorul din Botoșani care coordoneză loturile naționale în cadrul olimpiadelor internaționale de informatică de doi ani, după alți cinci în care a coordonat lotul de seniori, și elevul cu...

În acest weekend: „Frumoasa și bestia”, pe scena Teatrului pentru Copii

Miercuri, 18 Septembrie 2019
116

Duminică, 22 septembrie a.c., de la orele 11:00 şi 12:30, boto;[nenii sunt a;teptaí la Teatrul „Vasilache”, unde pot viziona spectacolul „Frumoasa şi Bestia“, &i...

A murit regizorul Alexandru Darie

Miercuri, 18 Septembrie 2019
497

Regizorul Alexandru Darie, managerul Teatrului Bulandra, s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani. Era internat în stare gravă la Spitalul Fundeni din București, ...