Un tânăr și-a incendiat casa în noaptea de Ajun, după o decepție în dragoste

Un tânăr și-a incendiat casa în noaptea de Ajun, după o decepție în dragoste

Poliția a făcut lumină în cazul incendiului care a cuprins o locuință, în seara de Ajun, în localitatea Băiceni, din comuna Curtești. Surse judiciare relevă că proprietarul, care locuiește singur, a provocat intenționat incidentul, ca urmare a unei decepții în dragoste. Cel mai probabil, el voia să se sinucidă în acest mod.

În vârstă de 29 de ani, bărbatul s-a despărțit de logodnica lui în urmă cu câteva zile. A început să consume alcool, iar localnicii spun că în ziua respectivă a petrecut ore la rând în mai multe baruri. Ajuns acasă, a turnat benzină pe veranda din lemn și a aprins-o cu țigara. Planul i-a fost dejucat de către un vecin de 54 de ani, care a observat flăcările și a sunat la 112.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri al Detașamentului din Botoșani, cu o autospecială cu apă și spumă.

„În urma incendiului de la Băiceni, generat, cel mai probabil cu intenție, a ars peretele din lemn al verandei”, a spus Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Bărbatul fusese găsit în interiorul locuinței.

Prejudiciul este estimat la 500 de lei. Inițial, polițiștii demaraseră cercetări pentru a descoperi cine este făptașul, având în vedere că tânărul declarase că nu știa cine este autorul. Ba mai mult, bărbatul încerca să întârzie ancheta, spunându-le organelor de control că suspectează o altă persoană.

„S-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere. Nu putem să ne pronunțăm cu privire la autor. Persoana vătămată bănuiește pe cineva, dar urmează să stabilim pe cale de anchetă cine se face vinovat”, afirmase vineri Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Între timp, cum toate indiciile au condus către el, tânărul a recunoscut că își incendiase locuința, pe fondul depresiei și al consumului de alcool. Față de acesta nu s-a dispus vreo măsură.

(fotografie generică)

 

Spune-ne opinia ta