Sistem de asistență socială lovit de Covid-19. Toate centrele rezidențiale se izolează - document

Sistem de asistență socială lovit de Covid-19. Toate centrele rezidențiale se izolează - document

Toate centrele rezidențiale din județul Botoșani, atât cele de stat, cât și cele private, vor fi izolate, dezinfectate, iar personalul angajat va lucra în ture de câte 14 zile, conform unei decizii adoptate joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Măsurile se aplică începând de vineri, 30 octombrie a.c., în contextul în care sistemul de asistență socială este puternic afectat de răspândirea noului coronavirus.

Dintre cele 116 cazuri de infectare depistate în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 43 sunt înregistrate în rândul salariaților și al beneficiarilor centrelor de rezidență din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC). Astfel, CJSU a luat o serie de măsuri de prevenție similare celor din perioada stării de urgență.

„Fiecare instituție beneficiară va organiza programul de lucru al salariaților în cadrul centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități precum și pentru alte categorii vulnerabile din județul Botoșani astfel încât activitatea acestora să se desfășoare pe schimburi de 14 zile calendaristice, asigurând măsurile de continuare a activității”, se arată în hotărârea de joi a CJSU din Botoșani.

În prezent, dintre cei 700 de salariați DGASPC și cei 700 de beneficiari ai centrelor sau complexelor rezidențiale, care se testează săptămânal de Direcția de Sănătate Publică, conform normelor în vigoare, nu mai puțin de 165 sunt confirmați cu Sars-CoV-2.

Vorbim despre: 62 de beneficiari și 20 de salariați în Centrul de Asistență din Adășeni, 12 beneficiari și 13 salariați în cel din Bucecea, 25 de beneficiari și un salariat din centrul din Ionășeni, 14 copii și șase salariați din complexul „Sf. Mina” din Botoșani, unde două case sunt izolate, doi beneficiari și patru salariați ai „Cito”, cinci copii și patru salariați ai complexului „Amicii” din Dorohoi, dar și despre cazuri izolate, precum un salariat al centrului din Stăuceni și alți doi ai complexului „Floare de Colț”. Toate aceste cazuri sunt active.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Pacientul fugar a fost găsit de polițiști și re-internat

astăzi, 09:40
275

Bărbatul în vârstă de 42 de ani, din comuna Stăuceni, dat în urmărire de Poliție luni seară, după ce a fugit din spitalul unde se afla internat, a fost identificat de Serviciu...

Pacient fugit din spital, căutat de Poliție

astăzi, 08:33
331

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Stăuceni, a fost dat în urmărire de Poliție, luni seară, după ce a fugit din spitalul unde se afla internat.Potrivit Inspector...

Femeie încătușată. Aproape în comă alcoolică și fără permis, a furat o mașină și a provocat un accident

Luni, 23 Noiembrie 2020
3625

O femeie de 39 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținută pentru 24 de ore, după ce a furat mașina unui membru de familie și a condus-o, deși se afla aproape în comă alcoolică și...