Șase ani sub cerul liber. Un botoșănean a trăit ani de zile într-un cort la marginea orașului de sub Tâmpa

Șase ani sub cerul liber. Un botoșănean a trăit ani de zile într-un cort la marginea orașului de sub Tâmpa

Un botoșănean a trăit ani de zile într-un cort la marginea orașului de sub Tâmpa. Până acum câteva luni locuia sub cerul liber la marginea Brașovului. La cei 64 nu are nici un venit, deși a muncit într-o uzină brașoveană și în domeniul construcțiilor.

Botoșănean prin naștere, pe care, însă orașul de sub Tâmpa l-a adoptat cu mult timp în urmă, pe timpul industrializării forțate a României, bărbatul a trăit mai bine de cinci ani într-un cort, lângă bazinul de apă de pe Dealul Melcilor.

Într-una din misiunile de patrulare prin zonă, un echipaj al Politiei Locale a descoperit „locuința” improvizată și l-a identificat pe bătrân, scrie Newsbv.ro.

Date fiind condițiile total improprii în care acesta își ducea traiul, agenții Politiei Locale l-au îndrumat, la sfârșitul lunii aprilie, să se mute în Centrul pentru Persoane Fără Adăpost. Bărbatul s-a adaptat repede și bine la noile condiții de viața, astfel încât nu își mai dorește să ajungă din nou în stradă.

“După ce au reușit să îi actualizeze actele de identitate, polițștii locali, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Brasov au pornit demersurile pentru a-l ajuta să-și depună dosarul, cu documentele necesare în vederea obținerii pensiei care i se cuvine pentru munca depusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Anca Lăutaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
281

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
486

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...