Șase ani sub cerul liber. Un botoșănean a trăit ani de zile într-un cort la marginea orașului de sub Tâmpa

Șase ani sub cerul liber. Un botoșănean a trăit ani de zile într-un cort la marginea orașului de sub Tâmpa

Un botoșănean a trăit ani de zile într-un cort la marginea orașului de sub Tâmpa. Până acum câteva luni locuia sub cerul liber la marginea Brașovului. La cei 64 nu are nici un venit, deși a muncit într-o uzină brașoveană și în domeniul construcțiilor.

Botoșănean prin naștere, pe care, însă orașul de sub Tâmpa l-a adoptat cu mult timp în urmă, pe timpul industrializării forțate a României, bărbatul a trăit mai bine de cinci ani într-un cort, lângă bazinul de apă de pe Dealul Melcilor.

Într-una din misiunile de patrulare prin zonă, un echipaj al Politiei Locale a descoperit „locuința” improvizată și l-a identificat pe bătrân, scrie Newsbv.ro.

Date fiind condițiile total improprii în care acesta își ducea traiul, agenții Politiei Locale l-au îndrumat, la sfârșitul lunii aprilie, să se mute în Centrul pentru Persoane Fără Adăpost. Bărbatul s-a adaptat repede și bine la noile condiții de viața, astfel încât nu își mai dorește să ajungă din nou în stradă.

“După ce au reușit să îi actualizeze actele de identitate, polițștii locali, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Brasov au pornit demersurile pentru a-l ajuta să-și depună dosarul, cu documentele necesare în vederea obținerii pensiei care i se cuvine pentru munca depusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Anca Lăutaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

INHGA: Cod portocaliu de viituri pe râul Prut până marţi la miezul nopţii

astăzi, 15:10
16

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de viituri pe râul Prut, precum şi un Cod galben de inundaţii, ce vizează r&acir...

Femeie declarată dispărută, găsită de către jandarmi

astăzi, 15:05
37

O femeie în vârstă de 32 de ani, din municipiul Botoșani, cu afecțiuni medicale, plecată de câteva zile de la domiciliu fără știrea familiei, a fost depistată azi de jandarmi...

Gesturi. Bătrân dus acasă de jandarmii botoșăneni

astăzi, 15:00
41

Duminică seară, în jurul orelor 20:00, un echipaj de jandarmi a observat un bărbat dezorientat pe Bulevardul Victoriei din municipiul Dorohoi.„Vârsta înaintată și fap...