România, țară bună pentru străini! Peste 11.000 au venit la muncă în primele şase luni!

România, țară bună pentru străini! Peste 11.000 au venit la muncă în primele şase luni!

România a atras în prima jumătate a acestui an peste 11.000 de cetăţeni din afară spaţiului european, care au venit să lucreze.

Cei mai mulţi au venit din Vietnam (peste 2.000), dar şi din Republica Moldova, Sri Lanka, Nepal şi India, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

Cota de lucrători migranţi care pot fi admişi pe piaţa muncii din România a fost majorată la 20.000 de avize de muncă în 2019, de la 15.000 în 2018.

Având în vedere cererea mare din piaţa forţei de muncă, guvernul vrea să mărească acest contingent la 30.000.

În prezent, România găzduieşte peste 100.000 de străini, care provin atât din state din UE, cât şi non-UE.

În România activează peste 25.000 de lucrători din afară spaţiului european, cei mai mulţi provenind din Vietnam, Nepal, Turcia, China sau Republica Moldova.

În prezent, pe piața muncii din România avem un deficit de personal de peste 1 milion de persoane, date confirmate și de ministerul de Finanțe și de cel al Muncii.

Dacă vreți să știți însă unde este problema în această ecuație, atunci ar trebui să știți că legislația din România cere că un angajat străin să fie plătit cu cel puțin salariul mediu pe economie chiar și pentru muncitorii necalificaţi!

Asta înseamnă că salariații străini sunt plătiți mult mai bine decât cei români, care lucrează și sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

În aceste condiții nu mai trebuie să mire pe nimeni că România exportă creiere, forță de muncă înalt calificată, în esență tineri care pleacă la studii și plecați rămân.

Oficial, peste 3,5 milioane de români muncesc în afară granițelor, în timp ce, neoficial, depășesc cu mult granița de 7-8 milioane, adevăr pe care oficialitățile refuză să-l recunoască.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
31

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sf. Grigorie Decapolitul

astăzi, 07:00
42

Sfântul Ioan (†820) a ieșit de tânăr din lume şi iubind pe Hristos s-a dus la Sfântul Grigorie Decapolitul, care l-a făcut monah și împreună se nevoiau, plăc&acir...

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
68

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...