România, țară bună pentru străini! Peste 11.000 au venit la muncă în primele şase luni!

România, țară bună pentru străini! Peste 11.000 au venit la muncă în primele şase luni!

România a atras în prima jumătate a acestui an peste 11.000 de cetăţeni din afară spaţiului european, care au venit să lucreze.

Cei mai mulţi au venit din Vietnam (peste 2.000), dar şi din Republica Moldova, Sri Lanka, Nepal şi India, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

Cota de lucrători migranţi care pot fi admişi pe piaţa muncii din România a fost majorată la 20.000 de avize de muncă în 2019, de la 15.000 în 2018.

Având în vedere cererea mare din piaţa forţei de muncă, guvernul vrea să mărească acest contingent la 30.000.

În prezent, România găzduieşte peste 100.000 de străini, care provin atât din state din UE, cât şi non-UE.

În România activează peste 25.000 de lucrători din afară spaţiului european, cei mai mulţi provenind din Vietnam, Nepal, Turcia, China sau Republica Moldova.

În prezent, pe piața muncii din România avem un deficit de personal de peste 1 milion de persoane, date confirmate și de ministerul de Finanțe și de cel al Muncii.

Dacă vreți să știți însă unde este problema în această ecuație, atunci ar trebui să știți că legislația din România cere că un angajat străin să fie plătit cu cel puțin salariul mediu pe economie chiar și pentru muncitorii necalificaţi!

Asta înseamnă că salariații străini sunt plătiți mult mai bine decât cei români, care lucrează și sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

În aceste condiții nu mai trebuie să mire pe nimeni că România exportă creiere, forță de muncă înalt calificată, în esență tineri care pleacă la studii și plecați rămân.

Oficial, peste 3,5 milioane de români muncesc în afară granițelor, în timp ce, neoficial, depășesc cu mult granița de 7-8 milioane, adevăr pe care oficialitățile refuză să-l recunoască.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doina Federovici: „PNL îi condamnă pe copiii din Botoșani și din toată țara la analfabetism și sărăcie”

astăzi, 08:19
41

Comunicat:Președintele PSD Botoșani Doina Federovici și-a arătat indignarea față de bătaia de joc a Guvernului liberal în ceea ce privește lipsa de preocupare pentru modul în c...

Rezultate finale la Definitivat 2020 în Botoșani: 83 de candidați au obținut dreptul de practică în învățământul preuniversitar

Luni, 3 August 2020
535

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este la Botoșani de 64,84%, o rată &icir...

După 70 de ani, botoșănenii încă mai găsesc proiectile neexplodate din al Doilea Război Mondial

Luni, 3 August 2020
278

ISU Botoșani a anunțat o descoperire periculoasă în curtea unui localnic din Ungureni, unde o echipă de muncitori care executa lucrări de aducțiune apa, a scos la suprafață, un element d...