Preotul de la Schit Orăşeni ignoră încă o dată invitaţia la şedinţa Consistoriului Eparhial

Nici cel de-al treilea termen al audierii la care a fost invitat preotul Ioan Ungureanu de la Schit Orăşeni nu a fost onorat de acesta, însă a trimis documentaţii prin care contestă procedura administrativă.

Preotul de la Schit Orăşeni ignoră încă o dată invitaţia la şedinţa Consistoriului Eparhial

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Invitat a treia oară în faţa Consistoriului Eparhial pentru a-şi explica poziţia faţă de conducerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Ioan Ungureanu de la Schit Orăşeni a refuzat să se prezinte, însă a trimis întâmpinări prin care contestă procedura administrativă căreia îi este supus în prezent.

"El ridică tot felul de excepţii, că nu este regulamentar, însă contestările sale sunt atât de evident răuvoitoare încât... Mizează pe faptul că cererile lui nu vor fi luate în calcul, poate pentru a avea atunci un pretext. Nu ştim ce urmăreşte sau ce înţelege el că-l va ajuta în faptul că nu vine la Consistoriu dar trimite nişte documente care nu sunt regulamentare. Invocă nişte chestiuni care nu ar fi de procedura într-o instanţă civilă, însă aici nu este o instanţă civilă, ci este Consistoriul Eparhial, cu totul diferit. Avem o procedură specifică, dar el vine cu lucrurile prevăzute într-o judecătorie sau un tribunal. Ce clamează el nu ne sunt incidente nouă, noi avem propria noastră procedură de judecată şi propriul regulament şi sunt anumite proceduri care ţin de canoane", spune preotul Marian Timofte, vicar administrativ al Mitropoliei.

Oficialul MMB nu exclude posibilitatea ca după al treilea termen al Consistoriului, în care preotul Ungureanu nu a fost prezent, membrii Consistoriului să ia o decizie în privinţa acestuia.

Consistoriul Eparahial este format din trei membri-judecători, un preşedinte şi un grefier. "Toţi sunt preoţi de parohii şi îndeplinesc anumite condiţii legate de o slujire preoţească exemplară, ireproşabilă şi sunt validaţi, la propunerea chiriahului, de către Adunarea Eparhială pe un mandat de câte patru ani", explică preotul Marian Timofte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Dragă șoferule, ce facem noi nu se numește pândă...". Ce au răspuns șoferii!

astăzi, 07:51
103

Poliția Română a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj pentru conducătorii auto legat de prezența radarelor în trafic. Reprezentanții Poliției spun că se acționează spre...

Angajații unei instituții din Botoșani se pregătesc de grevă generală!

astăzi, 07:12
785

Consilierii de probaţiune din Capitală şi din şapte judeţe, au intrat miercuri în grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că nu le-au fost rezolvate problemele de natură salarial...

Botoșăneanul drogat, dus pentru a treia oară la Urgențe!

astăzi, 07:01
354

Cules pentru a treia oară de pe stradă! Tânărul de 25 de ani a ajuns din nou la Unitatea de Primire Urgențe Botoșani, după ce un angajat ISU a anunțat miercuri dimineață, prin 112,...