Preotul de la Schit Orăşeni ignoră încă o dată invitaţia la şedinţa Consistoriului Eparhial

Nici cel de-al treilea termen al audierii la care a fost invitat preotul Ioan Ungureanu de la Schit Orăşeni nu a fost onorat de acesta, însă a trimis documentaţii prin care contestă procedura administrativă.

Preotul de la Schit Orăşeni ignoră încă o dată invitaţia la şedinţa Consistoriului Eparhial

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Invitat a treia oară în faţa Consistoriului Eparhial pentru a-şi explica poziţia faţă de conducerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Ioan Ungureanu de la Schit Orăşeni a refuzat să se prezinte, însă a trimis întâmpinări prin care contestă procedura administrativă căreia îi este supus în prezent.

"El ridică tot felul de excepţii, că nu este regulamentar, însă contestările sale sunt atât de evident răuvoitoare încât... Mizează pe faptul că cererile lui nu vor fi luate în calcul, poate pentru a avea atunci un pretext. Nu ştim ce urmăreşte sau ce înţelege el că-l va ajuta în faptul că nu vine la Consistoriu dar trimite nişte documente care nu sunt regulamentare. Invocă nişte chestiuni care nu ar fi de procedura într-o instanţă civilă, însă aici nu este o instanţă civilă, ci este Consistoriul Eparhial, cu totul diferit. Avem o procedură specifică, dar el vine cu lucrurile prevăzute într-o judecătorie sau un tribunal. Ce clamează el nu ne sunt incidente nouă, noi avem propria noastră procedură de judecată şi propriul regulament şi sunt anumite proceduri care ţin de canoane", spune preotul Marian Timofte, vicar administrativ al Mitropoliei.

Oficialul MMB nu exclude posibilitatea ca după al treilea termen al Consistoriului, în care preotul Ungureanu nu a fost prezent, membrii Consistoriului să ia o decizie în privinţa acestuia.

Consistoriul Eparahial este format din trei membri-judecători, un preşedinte şi un grefier. "Toţi sunt preoţi de parohii şi îndeplinesc anumite condiţii legate de o slujire preoţească exemplară, ireproşabilă şi sunt validaţi, la propunerea chiriahului, de către Adunarea Eparhială pe un mandat de câte patru ani", explică preotul Marian Timofte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Subofițer din Botoșani, pe prima treaptă a podiumului la Cupa Forţelor Terestre la Tir!

astăzi, 21:24

Subofiţeri şi soldaţi/gradaţi profesionişti din structurile subordonate Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt" au participat la un concurs de tragere desfăşurat &ic...

Un comerciant a fost sancţionat cu amendă maximă pentru că nu a afişat preţul la 20 de şosete

astăzi, 21:03
109

Poliţistul a efectuat controlul la un stand dintr-un complex comercial din municipiul Botoşani şi, pe lângă neregulile cu şosetele, a găsit şi un pachet de făină expirat de trei s...

Sute de creștini au întâmpinat, duminică seara, sfintele moaște aduse la Biserica "Sf. Gheorghe" Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 19:21
601

Sute de botoșăneni în jurul Bisericii "Sf. Gheorghe" din Botoșani pentru a întâmpina, duminică seara, racla cu părticele din Moaștele Sfântului Mare Muceni...