Preotul de la Schit Orăşeni ignoră încă o dată invitaţia la şedinţa Consistoriului Eparhial

Nici cel de-al treilea termen al audierii la care a fost invitat preotul Ioan Ungureanu de la Schit Orăşeni nu a fost onorat de acesta, însă a trimis documentaţii prin care contestă procedura administrativă.

Preotul de la Schit Orăşeni ignoră încă o dată invitaţia la şedinţa Consistoriului Eparhial

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Invitat a treia oară în faţa Consistoriului Eparhial pentru a-şi explica poziţia faţă de conducerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Ioan Ungureanu de la Schit Orăşeni a refuzat să se prezinte, însă a trimis întâmpinări prin care contestă procedura administrativă căreia îi este supus în prezent.

"El ridică tot felul de excepţii, că nu este regulamentar, însă contestările sale sunt atât de evident răuvoitoare încât... Mizează pe faptul că cererile lui nu vor fi luate în calcul, poate pentru a avea atunci un pretext. Nu ştim ce urmăreşte sau ce înţelege el că-l va ajuta în faptul că nu vine la Consistoriu dar trimite nişte documente care nu sunt regulamentare. Invocă nişte chestiuni care nu ar fi de procedura într-o instanţă civilă, însă aici nu este o instanţă civilă, ci este Consistoriul Eparhial, cu totul diferit. Avem o procedură specifică, dar el vine cu lucrurile prevăzute într-o judecătorie sau un tribunal. Ce clamează el nu ne sunt incidente nouă, noi avem propria noastră procedură de judecată şi propriul regulament şi sunt anumite proceduri care ţin de canoane", spune preotul Marian Timofte, vicar administrativ al Mitropoliei.

Oficialul MMB nu exclude posibilitatea ca după al treilea termen al Consistoriului, în care preotul Ungureanu nu a fost prezent, membrii Consistoriului să ia o decizie în privinţa acestuia.

Consistoriul Eparahial este format din trei membri-judecători, un preşedinte şi un grefier. "Toţi sunt preoţi de parohii şi îndeplinesc anumite condiţii legate de o slujire preoţească exemplară, ireproşabilă şi sunt validaţi, la propunerea chiriahului, de către Adunarea Eparhială pe un mandat de câte patru ani", explică preotul Marian Timofte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
264

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
259

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
323

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...