Ministrul Muncii, mesaj pentru cei care protestează față de legea salarizarii: Pot să facă greva. E o decizie politica, proiectul nu va fi modificat!

Ministrul Muncii, mesaj pentru cei care protestează față de legea salarizarii: Pot să facă greva. E o decizie politica, proiectul nu va fi modificat!

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat luni, la Parlament, referitor la protestele fata de Legea salarizarii, ca dreptul la greva este unul constitutional, iar cei care sunt nemultumiti din primarii, CJ si prefecturi pot sa protesteze, dar proiectul va ramane exact asa cum l-a prezentat, cel putin in partea care vizeaza administratia. Ministrul Muncii estimeaza ca saptamana viitoare ar putea fi dat votul final pe proiectul legii salarizarii, care se afla in prezent la Camera Deputatilor.

"Am mai primit 40 de amendamente. (...) Am stabilit ca si strategie astazi si maine sa trecem legea prin comisie, sa dam posiblitatea Finantelor ca sa calculeze impactul inca o data de data aceasta final cu amendamentele de la Senat si ce mai luam in calcul de la Camera Deputatilor ca saptamana viitoare sa putem sa dam votul final pe aceasta lege", a declarat Olguta Vasilescu, la finalul sedintei grupului deputatilor PSD, potrivit Agerpres.

Intrebata daca s-a facut un calcul preliminar pe amendamentele de la Senat, care ar fi diferenta de impact bugetar, ministrul Muncii a raspuns ca: "S-a facut un calcul, se depaseste diferenta de 32 de miliarde (impactul bugetar pana in anul 2020 - n.red.), din cauza asta trebuie sa vedem ce se intampla si la Camera Deputatilor. (...) Le-am si spus colegilor ca sunt dispusa sa sustin orice amendamente de scadere, dar nu de majorare, pentru ca de majorare deja va fi foarte greu, dar mai sunt unele reglaje care intr-adevar trebuie sa le facem. Si, din cauza asta, inainte sa intram pe lege, as vrea sa mai discut un pic cu colegii din Comisia de munca. (...) Intr-adevar, cresterea salariilor inseamna si mai multi bani din contributii sociale la bugetul de stat. Asta este foarte clar."

In ceea ce priveste protestele impotriva legii salarizarii, Olguta Vasilescu spune ca "Dreptul la greva este un drept constitutional. Pot sa faca greva. Eu va spun ca este o decizie politica pe care am luat-o in coalitie si Legea salarizarii unitare, cel putin in partea de administratie, va fi exact cum a fost ea prezentata", a afirmat Olguta Vasilescu, intrebata despre protestele pe care le-au anuntat cei din primarii, CJ si prefecturi, potrivit News.ro.

Ministrul Muncii a mai spus ca "nu lipseste nicio grila, este un nomenclator acolo, exista un minim care este salariul minim pe economie si exista un maxim care este indemnizatia viceprimarului".

"Dupa, este un nomenclator de functii, in functie de bugetul pe care il au cei din administratie, vor putea sa faca grila de salarizare. E inutil sa precizam ca daca in Consiliul Local sau Consiliul Judetean stabilesc tot bugetul pentru localitate, de ce nu ar putea sa stabileasca si salarizarea?", a incheiat Olguta Vasilescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...