Pericole din trafic: trei bărbați au fost prinși beți la volan. Recordul care înspăimântă: 1,38 mg/l

Pericole din trafic: trei bărbați au fost prinși beți la volan. Recordul care înspăimântă: 1,38 mg/l

Marți, 3 septembrie a.c., trei persoane din județ au fost depistate de polițiști emanând halenă alcoolică la volan.

Mai întâi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Calea Naţională, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din municipiul Botoşani.

Cu ocazia testării cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Apoi, Poliţia Oraşului Ştefăneşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Sadoveni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din localitatea Manoleasa.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul pe care îl conducea.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de refuz de recoltare de probe biologice şi conducere fără permis (permis necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv).

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi de către un echipaj al Poliţie de Frontieră, care au oprit în trafic un autoturism depistat pe drumul naţional DN29, conducând pe contrasens.

A fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 63 de ani, din oraşul Săveni. Acesta a fost testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicescă pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de acesta se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
34

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
24

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
229

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....