Percheziții ale DIICOT în Darabani și rețineri, într-un dosar de producere și vânzare de droguri

Percheziții ale DIICOT în Darabani și rețineri, într-un dosar de producere și vânzare de droguri

Duminică, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de cultivarea, producerea și deținerea de droguri de risc fără drept, în vederea vânzării, transmite instituția.

Potrivit sursei citate, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie 2020 – octombrie 2020, în baza unei rezoluții infracționale unice, cei doi inculpați au procurat de pe un site semințe de plante de cannabis, pe care le-au folosit pentru a înființa o cultură de plante de cannabis. În cursul lunii octombrie 2020, plantele au fost recoltate și uscate, cu intenția de a fi comercializate către consumatori de astfel de substanțe de pe raza județului Botoșani.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Botoșani împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, duminică pe raza orașului Darabani, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cannabis, mai multe dispozitive pentru mărunțit și un cântar electronic.

„În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Botoșani cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani”, arată reprezentanții instituției.

Procurorii precizează că, pe întreg procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Mihaela Huncă - deputat Pro România Botoşani: Pro România propune testare COVID-19 gratuită pentru toți românii!

astăzi, 10:33
20

Comunicat:Pro România susține testarea națională ca principalul mod de luptă împotriva pandemiei. Pro România propune testare COVID-19 gratuită pentru toți românii!...

Femeie accidentată, pe trecerea de pietoni, de un șofer de 75 de ani

astăzi, 08:41
235

Duminică la amiază, la ora 11.55, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Burdujeni din municipiul Suceava, în perimetrul unei treceri pentru pietoni, un localnic de 75 de ani a surpri...

A fost desemnat constructorul pentru modernizarea drumului Prăjeni – Plugari

astăzi, 08:27
287

Comisia de achiziții din cadrul Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP) Botoșani a finalizat procedura de licitație pentru modernizarea celor 2,77 kilometri de drum de piatră rămași ne...