O elevă eminentă din Dorohoi, condamnată la suferință, are nevoie de ajutorul semenilor

O elevă eminentă din Dorohoi, condamnată la suferință, are nevoie de ajutorul semenilor

Oana Silivstru este o elevă eminentă din Dorohoi, care, la numai 16 ani, boala și suferința au pus stăpânire pe viața ei. Problemele copilei au început încă de la naștere. Fiind născută prematur, cu o greutate de doar 900 grame, Oana Silivstru a primit diagnosticul de hioixie, apoi de paralizie cerebrală și tetrapareză spastică. Dar mica luptătoare a reușit să le înfrunte demonstrând, în timp, rezultate școlare demne de invidiat.

Cu peste 100 diplome și medalii obținute pentru rezultatele deosebite la învățătura, Oana Silivstru trăiește, de la vârsta de 4 ani, cu dureri cumplite, fiind supusă unei intervenții chirurgicale de alungire tendoane și bazin. Încă de atunci viața copilei a fost sub semnul durerii, fiind supusă mai multor operații, iar lipsurile financiare nu i-au putut asigura și cea mai bună recuperare.

Emoționată de cazul dureros al acestui copil, Simona Elena, polițista de frontieră din Dorohoi cunoscută pentru numeroasele sale acțiuni de binefacere,  se implică în sprijinirea acestei familii, încercând să  asigure banii necesari efectuării unei noi investigații sau posibile operații.

Iată și povestea de viață a Oanei Silivstru

“Oana, în vârstă de doar 16 ani, este elevă în clasa a -X-a la Liceul Regina Maria din orașul Dorohoi, județul Botoșani, si are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, având mari probleme de sănătate.

Oana este un copil extraordinar care a primit peste 100 diplome și medalii pentru rezultate la învățătura, concursuri și în special la matematică, fiind olimpică.

Oana a intrat în anul 2018 prima pe lista la Liceul Regina Maria Dorohoi, profil matematică-informatică, cu media 10.

Visul Oanei este sa devina un programator de succes și să-și poată ajuta mama care în momentul de față este însoțitorul ei personal.

Problemele nu au ocolit-o pe Oana, încă de la naștere, când s-a născut prematur, de doar 900 grame, primind diagnosticul de hipoxie, apoi de paralizie cerebrală și tetrapareza spastica.Nu a primit șanse la viață încă de la naștere când a primit nota 2 la apgar score.

Dar Oana s-a încăpățânat să lupte și a reușit. Ea este un adevărat miracol.

A făcut recuperări medicale de la vârsta de 1 an și 7 luni, deoarece nu mergea corect.

Mai târziu au început durerile groaznice și la vârsta de 4 anișori efectuează prima intervenție chirurgicală de alungire tendoane și bazin.

A fost o reușită operația și ani la rândul a mers singură dar spastic, reușind si chiar 2-3 km cu pauze fără cadru.

În clasa a-V-a a văzut că scăpăta ghenuchiul, și-a mers direct la Chișinău, la Dr. Platon, unde a efectuat o altă intervenție numita- miofibrotomie subcutanata și în curs de 3 săptămâni a mers din nou. Costurile operației au depășit suma de 2000 euro.

După doi ani de la ultima intervenția chirurgicală, în clasa a VII-a a început să aibă dureri de coloana  și s-a prezentat la Cluj, la dr. Cozma Dan, și în luna mai 2019 efectuează o altă intervenție chirurgicală la sold, deoarece avea femurul drept mai scund ca și stângul. Nu si-a mai permis să meargă la Chișinău din cauza lipsei bănuților.

După toate acestea, încă nu merge corect și în ciuda tuturor recuperările nu se poate deplasa singură decât cu ajutorul unui cadru.

Familia ei nu dispune de resurse materiale suficiente. Toate deplasările și investigațiile costă și Oana are nevoie de ajutorul nostru.

Are nevoie de o altă părere medicală, investigații, posibile alte intervenții chirurgicale că sa se poată deplasa fără cadru și să aibă o viață normală. Doar tratamentul ei lunar depășește suma de 100 euro în acest moment.

In plus are nevoie de un cadru metalic cu roti pentru că cel din filmuleț  este împrumutat.

Ar mai avea nevoie de un corset pentru scolioză, și pantofi ortopedici făcuți pe comandă speciali pentru ea.

De ani de zile medicii i-au recomandat să meargă la băi termale pentru recuperare dar lipsa banilor o împiedică să facă asta.

Haideți s-o ajutam!

Oana are nevoie de ajutorul nostru.

Orice donație contează pentru ea.

Dacă doriți s-o ajutați puteți dona în contul deschis pe numele mamei ei:

Silivastru Angela deschis la banca BRD:

RO35BRDE070SV19168550700- lei

RO20BRDE070SV45961220700-euro.

Pentru orice alte relații mă puteți contacta la numarul de telefon-0762225673- Simona Elena sau o puteți contacta pe mama Oanei, Angela Silivastru,  la numarul de telefon  0742810891”, este mesajul transmis de Simona Elena, polițista de frontieră implicată în acest caz.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teroare semănată cu drujba printre vecini

astăzi, 15:42
26

Un bărbat din Botoşani a semănat teroare printre vecini după ce a vrut să tranşeze un conflict cu drujba. După ce a ameninţat un alt botoşănean de 50 de ani, bărbatul agresiv a tăiat cu dr...

Un restaurant din Botoșani funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru. O tânără a murit electrocutată la muncă

astăzi, 15:31
200

Un restaurant din Dorohoi, județul Botoșani, funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru, de un an de zile. Și asta după ce un angajat al restaurantului, o tânără de 26 de ani,...

INHGA: Cod portocaliu de viituri pe râul Prut până marţi la miezul nopţii

astăzi, 15:10
93

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de viituri pe râul Prut, precum şi un Cod galben de inundaţii, ce vizează r&acir...