Șase ani sub cerul liber. Un botoșănean a trăit ani de zile într-un cort la marginea orașului de sub Tâmpa

Șase ani sub cerul liber. Un botoșănean a trăit ani de zile într-un cort la marginea orașului de sub Tâmpa

Un botoșănean a trăit ani de zile într-un cort la marginea orașului de sub Tâmpa. Până acum câteva luni locuia sub cerul liber la marginea Brașovului. La cei 64 nu are nici un venit, deși a muncit într-o uzină brașoveană și în domeniul construcțiilor.

Botoșănean prin naștere, pe care, însă orașul de sub Tâmpa l-a adoptat cu mult timp în urmă, pe timpul industrializării forțate a României, bărbatul a trăit mai bine de cinci ani într-un cort, lângă bazinul de apă de pe Dealul Melcilor.

Într-una din misiunile de patrulare prin zonă, un echipaj al Politiei Locale a descoperit „locuința” improvizată și l-a identificat pe bătrân, scrie Newsbv.ro.

Date fiind condițiile total improprii în care acesta își ducea traiul, agenții Politiei Locale l-au îndrumat, la sfârșitul lunii aprilie, să se mute în Centrul pentru Persoane Fără Adăpost. Bărbatul s-a adaptat repede și bine la noile condiții de viața, astfel încât nu își mai dorește să ajungă din nou în stradă.

“După ce au reușit să îi actualizeze actele de identitate, polițștii locali, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Brasov au pornit demersurile pentru a-l ajuta să-și depună dosarul, cu documentele necesare în vederea obținerii pensiei care i se cuvine pentru munca depusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Anca Lăutaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
255

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
314

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
707

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...