Lovitură pentru un botoșănean care a abuzat sexual o fată de șapte ani: va fi cercetat pentru tentativă de viol, sub arest la domiciliu

Lovitură pentru un botoșănean care a abuzat sexual o fată de șapte ani: va fi cercetat pentru tentativă de viol, sub arest la domiciliu

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din județul Botoșani, care a încercat să violeze o fetiță în vârstă de șapte ani, din localitatea de proveniență, este cercetat în continuare sub arest la domiciliu. Măsura vine în contextul în care, inițial, acesta a petrecut 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, fiind apoi închis preventiv, pentru 30 de zile.

Potrivit unei decizii a Tribunalului din Botoșani, arestarea preventivă nu a mai fost prelungită, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. Astfel, inculpatul își va putea petrece acasă sărbătorile de iarnă.

Pe 16 noiembrie a.c., acesta a apostat o fată, cu care s-a retras, apoi, pe un drum sătesc ferit de ochiul lumii, acolo unde a dezbrăcat-o și a încercat să o supună unui raport sexual. Asupra victimei nu au fost aplicate acte de violență.

„Cercetările vor continua și vor fi dispuse măsuri de supraveghere. Fapta este încadrată la categoria tentativă de viol”

, a declarat, pentru Știri.Botoșani.Ro, Nicoleta Federciuc, agent șef adjunct în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității al IJP Botoșani.

Inițial, fapta fusese încadrată drept agresiune sexuală.