În ziua de 2 aprilie: "Trăiește o clipă în mintea unui copil cu autism"!

În ziua de 2 aprilie: "Trăiește o clipă în mintea unui copil cu autism"!

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, în data de 2 aprilie, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Botoșani organizează o serie de acțiuni ce au ca scop să aducă în fața societății autismul în România.

Astfel, la Botoșani va avea loc Ziua Porților Deschise - "Trăiește o clipă în mintea unui copil cu autism", activitate dedicată în mod special acestui eveniment, ce va avea loc la sediul de activitate al asociației, strada Ion Pillat nr. 28, având ca obiectiv o conștientizare mai mare a acestui diagnostic de către opinia publică și o înțelegere mai bună a problemelor cu care se confruntă persoanele cu TSA. De asemenea, această acțiune se dorește a fi și un schimb de experiență între centre, ONG-uri, instituții.

Printre activitățile propuse spre desfășurare sunt: un tur al asociației pentru a înțelege cum se desfășoară o zi de terapie pentru persoanele cu TSA, asistarea la o ora de terapie, discuții libere cu colegii din asociație, între orele 08.00-12.00/13.00-15.00.

Tot pe 2 aprilie se vor înălța 100 de baloane albastre, în mod simbolic, între orele 19:00-20.00, în Piața Revoluției nr. 1, precum și iluminarea Primăriei Municipiului Botoșani în culoarea albastru - simbol al autismului, la ora 20.00.

"Vă invităm ca toți participanții la acest eveniment să poarte îmbrăcăminte de culoare albastră, în semn de solidaritate față de lupta împotriva tulburărilor de spectru autist", a precizat Gabriela Ivan, președinta Asociației  Părinților Copiilor cu Autism Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
320

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
547

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
161

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...