Imobilizată la pat și cu un venit de doar 109 lei/lună, o bătrână de 77 de ani are nevoie de ajutor

Imobilizată la pat și cu un venit de doar 109 lei/lună, o bătrână de 77 de ani are nevoie de ajutor

Hagiu Agripina este o bătrână de 77 de ani din satul Rediu, comuna Rădăuți Prut, care are nevoie de ajutorul nostru mai mult ca oricând. Povestea femeii este cu adevărat dramatică, fiind imobilizată la pat și nevoită să trăiască cu un ajutor social de doar 109 lei/lună.  

Bunica Agripina nu a fost înzestrată cu copii, iar soțul său a murit în urmă cu trei ani, rămânând singură pe lume, într-o casă care aproape se dărâma pe ea. Noroc de bunăvoința unei vecine care, văzând situația prin care trece, i s-a făcut milă de ea și a luat-o sub protecția sa, oferindu-i o camera din propria locuință  și îngrijind-o, cu toate că nici situația financiară a sa nu era mai bună, neavând niciun venit și trăind doar din ce îi oferă animalele de lângă casă.

Cu toate că nu aveau nicio obligație față de bunica Agripina, familia salvatoare a dus-o pe bătrână la diferite spitale în speranța că se va însănătoși.

Dar bucuria bătrânei nu a ținut mult pentru că cea care i-a întins o mână de ajutor s-a îmbolnăvit, fiind nevoită să se opereze.

Cazul a fost descoperit de Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic Botoșani care s-a deplasat la locuința femeii ce o are în grijă pe bunica Agripina pentru a se interesa de ce au nevoie. Nu au cerut nimic altceva decât pampers mărimea L pentru că ajutorul social de doar 109 lei/lună pe care îl are femeia nu îi sunt suficienți.

„Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți, în speranța că va dori cineva să le dea o mână de ajutor. Le-ar prinde bine niște alimente și pampers mărimea L. Vă rog să mă ajutaţi să aduc un pic de alinare bunicii, dar şi celor doi oameni cu suflet mare care o îngrijesc”, a precizat  Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic, pe pagina de facebook.

 Potrivit unei postări a lui Câșlariu, din spusele medicilor, bunica suferă de:

- LUMBAGO ACUT DISCOGEN ;
- MIELOPATIE VERTEBRALA ; -SPONDILODISCARTROZA LOMBARA HIPERALGICA ;
- TETRAPAREZA SPASTICA CU PREDOMINANȚĂ PARAPLEGIEI ;
- OSTEOPOROZA VERTEBRALA LOMBARA HIPERALGICĂ .

Dacă și dumneavoastră doriți să ne dați o mână de ajutor, cu cât de puțin, puteți dona aici:https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401 și IBAN-ul contului curent in EUR este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația Agripina.







UPDATE:

Cazul bunicii Agripina a sensibilizat cetățenii, donând din puținul lor acestei femei care are cu adevărat nevoie de ajutor.

Astfel, prin bunăvoința lui Daniel Câșlariu, președintele Asociației "Grup Civic" Botoșani, bătrâna a primit alimente și 650 de pamperși dar și promisiunea că va fi dusă la spital pentru investigațiile necesare în scopul de a obține o pensie de handicap. În privința vecinei care o îngrijește, se vor face demersurile necesare pentru ca aceasta să beneficieze de ajutorul de însoțitor. 

"Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să ajungem din nou la bunica Agripina în vârstă de 77 de ani care locuia într-o casă care stătea să se dărâme și nu avea nici măcar un pat pentru că este paralizată . Drumul lung și anevoios până la capătul țări (Rădăuț-Prut,REDIU) m-a întărit când am știut că duc cei 650 de pampers și alimente care au fost achiziționate datorită dumneavoastră. Țin să mulțumesc frumos vecinei care i-a oferit o cameră și o ingrijește în fiecare zi și mai ales tuturor celor care au donat din puținul lor. Mi-am luat angajamentul ca după ce trece această pandemie să o duc pe bunică la spital pentru investigațiile necesare în scopul de a-i face o pensie de handicap și vecinei un ajutor de însoțitor. De asemenea, 100 de pamperși au ajuns și la bunica lui Ioan din Dumbrăvița care, din păcate, și ea este paralizată la pat", a fost mesajul transmis pe pagina de facebook a Asociației  "Grup Civic" Botoșani.