Ginecolog din Botoșani, într-o acțiune medicală în sprijinul oamenilor de la sat!

Ginecolog din Botoșani, într-o acțiune medicală în sprijinul oamenilor de la sat!

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat sâmbătă, 22 iunie 2019, o nouă ediție a campaniei "Prevenție și depistare a cancerului de col uterin". În cadrul acțiunii au fost examinate gratuit 41 de femei. De curând, voluntarii au organizat și o nouă acțiune în cadrul campaniei "Caravana Bucuriei" la Spitalul Clinic Fundeni din București, unde 30 de copii internați au primit în dar pachete cu produse bio.

La acțiune au participat 7 voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, 4 cadre medicale din cadrul Institutului Oncologic București și un medic ginecolog de la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani. Campania „Prevenție și depistare a cancerului de col uterin” s-a dovedit a fi de mare ajutor încă de la debut. Anul trecut, în localitatea ilfoveană Grădiștea, voluntarii au depistat la timp un caz de cancer mamar care a fost rezolvat cu succes, iar pacienta este în afara oricărui pericol. În prezent, serviciile medicale oferite gratuit în cadrul campaniei umanitare includ și un examen clinic mamar, scrie Ziarul Lumina.

Beneficiile campaniei și exemplul de implicare a voluntarilor au fost subliniate și de dr. Ioana Alexandroaie, medic specialist obstetrică-ginecologie de la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani. „Am venit aici pentru a urma exemplului acestor voluntari. În zona de unde vin, în nordul Moldovei, procentul de screening și de depistare a cazurilor de cancer de col uterin precoce sunt la un nivel la fel de scăzut ca și în restul țării. De aceea, încercăm să luăm exemple bune, așa cum este această colaborare între Institutul Oncologic București și Patriarhia Română și să aplicăm și în nordul țării acest screening”, a spus dr. Ioana Alexandroaie.

Campania „Prevenție și depistare a cancerului de col uterin” a început în anul 2018, iar până în prezent au fost desfășurate 19 activități medicale, de care au beneficiat peste 500 de persoane. Campania se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei „Caravana Bucuriei” la Spitalul Clinic Fundeni, unde 30 de copii internați au primit în dar pachete cu produse bio.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copii dintr-o comună, "La taifas" cu un rapsod, despre tradițiile locale

astăzi, 15:42
91

Joi, 18 iulie a.c., Asociaţia Cultural-Artistică “Albeșteanca”, din comuna căreia îi poartă numele, a desfăşurat cea de a doua activitate din cadrul proiectului "Tr...

Bărbat anchetat pentru pescuit ilegal, după ce a fost depistat de jandarmi

astăzi, 14:57
176

Un bărbat care pescuia lângă râul Prut, utilizând o plasă cu lungimea de 45 de metri, a fost depistat de jandarmi în cadrul unei acțiuni executate joi dimineață...

Familie internată, după o masă cu ciuperci

astăzi, 14:37
119

Şase persoane din județ, de 32, 40, 50, respectiv 57 de ani, printre care și doi copii de 8, respectiv 9 ani, au ajuns joi la Urgenţe, după ce au mâncat ciuperci culese ...