Ginecolog din Botoșani, într-o acțiune medicală în sprijinul oamenilor de la sat!

Ginecolog din Botoșani, într-o acțiune medicală în sprijinul oamenilor de la sat!

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat sâmbătă, 22 iunie 2019, o nouă ediție a campaniei "Prevenție și depistare a cancerului de col uterin". În cadrul acțiunii au fost examinate gratuit 41 de femei. De curând, voluntarii au organizat și o nouă acțiune în cadrul campaniei "Caravana Bucuriei" la Spitalul Clinic Fundeni din București, unde 30 de copii internați au primit în dar pachete cu produse bio.

La acțiune au participat 7 voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, 4 cadre medicale din cadrul Institutului Oncologic București și un medic ginecolog de la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani. Campania „Prevenție și depistare a cancerului de col uterin” s-a dovedit a fi de mare ajutor încă de la debut. Anul trecut, în localitatea ilfoveană Grădiștea, voluntarii au depistat la timp un caz de cancer mamar care a fost rezolvat cu succes, iar pacienta este în afara oricărui pericol. În prezent, serviciile medicale oferite gratuit în cadrul campaniei umanitare includ și un examen clinic mamar, scrie Ziarul Lumina.

Beneficiile campaniei și exemplul de implicare a voluntarilor au fost subliniate și de dr. Ioana Alexandroaie, medic specialist obstetrică-ginecologie de la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani. „Am venit aici pentru a urma exemplului acestor voluntari. În zona de unde vin, în nordul Moldovei, procentul de screening și de depistare a cazurilor de cancer de col uterin precoce sunt la un nivel la fel de scăzut ca și în restul țării. De aceea, încercăm să luăm exemple bune, așa cum este această colaborare între Institutul Oncologic București și Patriarhia Română și să aplicăm și în nordul țării acest screening”, a spus dr. Ioana Alexandroaie.

Campania „Prevenție și depistare a cancerului de col uterin” a început în anul 2018, iar până în prezent au fost desfășurate 19 activități medicale, de care au beneficiat peste 500 de persoane. Campania se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei „Caravana Bucuriei” la Spitalul Clinic Fundeni, unde 30 de copii internați au primit în dar pachete cu produse bio.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Consemn

Duminică, 16 Februarie 2020
169

Ca de obicei, publicăm astăzi  încă o poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Aceasta a fost trimisă de Claudia Mitră și vă dorim lectură plăcută. C...

Rezultate Loto: 6/49. Numerele câştigătoare, duminică, 16 februarie

Duminică, 16 Februarie 2020
424

Noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc au avut loc astăzi, duminică, 16 februarie 2020.Iată rezultate la extragerea de astăzi:Rezultate loto Joker: 43, ...

Incendiu de vegetație uscată pe 10 hectare la Siliștea, în Stăuceni

Duminică, 16 Februarie 2020
370

Pompierii botoșăneni au fost solicitați in aceasta după - amiază să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins vegetația uscată de pe un câmp situat pe raza local...