Copiii cu autism, sprijiniți de Primăria Botoșani-FOTO

Copiii cu autism, sprijiniți de Primăria Botoșani-FOTO

La inițiativa Asociației Părinților Copiilor cu Autisim Botoșani, Primăria municipiului Botoșani, într-un parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a dezvoltat un proiect concretizat în final printr-o  cameră de stimulare multisenzorială Snoezelen.

Camera a fost dotată cu un pat muzical, cu o coloană cu bule de aer, cu un panou interactiv sau cu instrumente de percuție. De asemenea, în această cameră se pot regăsi discuri tactile, jocuri de recunoaștere a formelor, mai précis absolut toate acele intrumente de care copiii suferind de autism au nevoie.

 “Este un mic gest, un mic ajutor pe care îl putem face pentru acești copii. Sunt și voi fi deschis oricăror solicitări care privesc soarta acestor micuți”, a precizat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Contribuția financiară a municipalității a fost de 95.000 de lei, în timp ce Asociația Părinților Copiilor cu Autisim Botoșani s-a ocupat de mochetarea spațiului.

Camera senzorială este un mediu în care activitățile stimulative  și experiențele sunt  utilizate pentru a crește comportamentele pozitive ale copiilor cu deteriorări severe senzoriale.

Potrivit specialiștilor în domeniu, camera senzorială reprezintă o șansă în plus pentru copiii cu Tulburări din Spectrul Autist de a beneficia de o terapie specializată, complementară celorlalte terapii recuperatorii. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

Luni, 22 Ianuarie 2018
352

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Luni, 22 Ianuarie 2018
2980

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
999

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...