Copiii cu autism, sprijiniți de Primăria Botoșani-FOTO

Copiii cu autism, sprijiniți de Primăria Botoșani-FOTO

La inițiativa Asociației Părinților Copiilor cu Autisim Botoșani, Primăria municipiului Botoșani, într-un parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a dezvoltat un proiect concretizat în final printr-o  cameră de stimulare multisenzorială Snoezelen.

Camera a fost dotată cu un pat muzical, cu o coloană cu bule de aer, cu un panou interactiv sau cu instrumente de percuție. De asemenea, în această cameră se pot regăsi discuri tactile, jocuri de recunoaștere a formelor, mai précis absolut toate acele intrumente de care copiii suferind de autism au nevoie.

 “Este un mic gest, un mic ajutor pe care îl putem face pentru acești copii. Sunt și voi fi deschis oricăror solicitări care privesc soarta acestor micuți”, a precizat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Contribuția financiară a municipalității a fost de 95.000 de lei, în timp ce Asociația Părinților Copiilor cu Autisim Botoșani s-a ocupat de mochetarea spațiului.

Camera senzorială este un mediu în care activitățile stimulative  și experiențele sunt  utilizate pentru a crește comportamentele pozitive ale copiilor cu deteriorări severe senzoriale.

Potrivit specialiștilor în domeniu, camera senzorială reprezintă o șansă în plus pentru copiii cu Tulburări din Spectrul Autist de a beneficia de o terapie specializată, complementară celorlalte terapii recuperatorii. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Au aruncat gunoi pe spaţii interzise dar au fost identificaţi după facturile găsite în sacii menajeri! FOTO

astăzi, 11:36
967

În două zone din municipiul Botoşani, mai exact pe strada Săvenilor şi la ieşirea din municipiul Botoşani spre Răchiţi, în apropierea unui pod, au fost descoperiţi, miercuri, mai ...

Directorul Eltrans va fi şef într-o altă instituţie

astăzi, 08:32
596

Paul Şmit, directorul societăţii Eltrans, nu va mai conduce din luna septembrie societatea subordonată Consiliului Local Botoșani.Şmit a promovat, miercuri, concursul organizat de Consiliul ...

Controale în toate şcolile din judeţul Botoşani înainte de începerea anului şcolar

Miercuri, 16 August 2017
498

Mai multe comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică fa...