Copiii cu autism, sprijiniți de Primăria Botoșani-FOTO

Copiii cu autism, sprijiniți de Primăria Botoșani-FOTO

La inițiativa Asociației Părinților Copiilor cu Autisim Botoșani, Primăria municipiului Botoșani, într-un parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a dezvoltat un proiect concretizat în final printr-o  cameră de stimulare multisenzorială Snoezelen.

Camera a fost dotată cu un pat muzical, cu o coloană cu bule de aer, cu un panou interactiv sau cu instrumente de percuție. De asemenea, în această cameră se pot regăsi discuri tactile, jocuri de recunoaștere a formelor, mai précis absolut toate acele intrumente de care copiii suferind de autism au nevoie.

 “Este un mic gest, un mic ajutor pe care îl putem face pentru acești copii. Sunt și voi fi deschis oricăror solicitări care privesc soarta acestor micuți”, a precizat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Contribuția financiară a municipalității a fost de 95.000 de lei, în timp ce Asociația Părinților Copiilor cu Autisim Botoșani s-a ocupat de mochetarea spațiului.

Camera senzorială este un mediu în care activitățile stimulative  și experiențele sunt  utilizate pentru a crește comportamentele pozitive ale copiilor cu deteriorări severe senzoriale.

Potrivit specialiștilor în domeniu, camera senzorială reprezintă o șansă în plus pentru copiii cu Tulburări din Spectrul Autist de a beneficia de o terapie specializată, complementară celorlalte terapii recuperatorii. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Șefi cu salarii mai mici decât subordonații într-o instituție din Botoșani

Duminică, 24 Septembrie 2017
1036

Discrepanțele salariale majore apărute odată cu aplicarea noilor acte normative ce privesc salarizarea din sistemul bugetar este reclamată și de liderul de sindicat al unei instituții de cultur...

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

Duminică, 24 Septembrie 2017
676

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat....

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1401

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, d...