Copiii cu autism, sprijiniți de Primăria Botoșani-FOTO

Copiii cu autism, sprijiniți de Primăria Botoșani-FOTO

La inițiativa Asociației Părinților Copiilor cu Autisim Botoșani, Primăria municipiului Botoșani, într-un parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a dezvoltat un proiect concretizat în final printr-o  cameră de stimulare multisenzorială Snoezelen.

Camera a fost dotată cu un pat muzical, cu o coloană cu bule de aer, cu un panou interactiv sau cu instrumente de percuție. De asemenea, în această cameră se pot regăsi discuri tactile, jocuri de recunoaștere a formelor, mai précis absolut toate acele intrumente de care copiii suferind de autism au nevoie.

 “Este un mic gest, un mic ajutor pe care îl putem face pentru acești copii. Sunt și voi fi deschis oricăror solicitări care privesc soarta acestor micuți”, a precizat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Contribuția financiară a municipalității a fost de 95.000 de lei, în timp ce Asociația Părinților Copiilor cu Autisim Botoșani s-a ocupat de mochetarea spațiului.

Camera senzorială este un mediu în care activitățile stimulative  și experiențele sunt  utilizate pentru a crește comportamentele pozitive ale copiilor cu deteriorări severe senzoriale.

Potrivit specialiștilor în domeniu, camera senzorială reprezintă o șansă în plus pentru copiii cu Tulburări din Spectrul Autist de a beneficia de o terapie specializată, complementară celorlalte terapii recuperatorii. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2247

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1507

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
929

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...