Un medic din UPU amenință că se leagă cu lanțuri de gard: „Jos labele de pe Maternitate”

Un medic din UPU amenință că se leagă cu lanțuri de gard: „Jos labele de pe Maternitate”

După ce o serie de surse din conducerea Maternității din Botoșani au dezvăluit, pentru Știri.Botoșani.Ro, că unitatea ar urma să fie transformată, în cel mai scurt timp posibil, în spital de tip COVID, și că toate cadrele medicale și pacientele vor fi transferate spre Municipalul din Dorohoi, în rândul medicilor botoșăneni s-a creat un val de revoltă.

Conducerea Maternității ar fi primit o dispoziție prin care s-a cerut mutarea în cel mai scurt timp a tot ceea ce însumează personal medical, femei care urmează să nască, dar și de proaspetele mămici însoțite de nou-născuți, personal auxiliar, mobilier și logistică, la Dorohoi.

Transportul ar urma să fie asigurat de echipaje ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Unii medici susțin că actualul manager al Spitalului Județean, Livia Mihalache, ar fi acceptat propunerea, făcută de către Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, venit astăzi în Botoșani pentru verificări, doar pentru a-și păstra funcția.

Dintre cei mai revoltați este și medicul Alin Atudoroaie, din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului „Mavromati”, care amenință că se leagă de gardul Maternității.

„Cine a hotărât să mute Maternitatea? Jur că mă duc și mă leg cu lanțurile de gard, dacă se întâmplă asta… Chiar au înnebunit cu toții? Care e logica? Vă trebuie spital așa mare să tratați cei șapte bolnavi suspecți din Botoșani? Jos labele de pe Maternitate, jeguri umane care sunteți voi”, a scris medicul Alin Atudoroe, pe Facebook.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

GCS al Guvernului anunță încă două decese. Pacienții au fost diagnosticați cu Covid post-mortem

astăzi, 19:57
142

Încă două decese cauzate de coronavirus s-au înregistrat în România, luni seară, anunță Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.Este vorba, mai întâ...

Un om de afaceri botoșănean a fost numit vicepreședinte al Patronatului Român

astăzi, 19:35
124

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, din Botoșani, a fost numit vicepreședinte în cadrul Patronatului Român Național. Aceasta este prima organizație specifică cu reprezentativita...

Flutur, mesaj emoționant către botoșăneni, în contextul epidemiei. „Nu va fi lipsit de suferințe acest parcurs, dar vom ieși întăriți”

astăzi, 19:17
284

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a transmis un mesaj emoționant către botoșăneni, pentru a-i încuraja să respecte măsurile de precauție impuse în contextul...