Surse: Maternitatea din Botoșani, transformată în spital de tip COVID. Toate cadrele și pacientele, mutate la Dorohoi

Această măsură ar fi, de fapt, motivul real pentru care Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a venit miercuri în Botoșani.

Surse: Maternitatea din Botoșani, transformată în spital de tip COVID. Toate cadrele și pacientele, mutate la Dorohoi

Maternitatea din Botoșani ar urma să fie transformată, în cel mai scurt timp posibil, în spital de tip COVID, susțin surse din cadrul unității medicale, care precizează că întregul personal și pacientele vor fi transferați spre Spitalul Municipal din Dorohoi.

Conducerea Maternității ar fi primit o dispoziție prin care s-a cerut mutarea în cel mai scurt timp a tot ceea ce însumează personal medical, femei care urmează să nască, dar și de proaspetele mămici însoțite de nou-născuți, personal auxiliar, mobilier și logistică, la Dorohoi.

Transportul ar urma să fie asigurat de echipaje ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

„Suntem disperați, pentru că trebuie să plecăm la Dorohoi. Am primit dispoziție să eliberăm singura instituție curată și fără Covid-19 din Moldova, o să „terfelim” instituția de sus până jos.Toate femeile care urmează să nască sau care au născut și se află internate în spital vor fi transferate la Dorohoi. Tot personalul sanitar alături de paciente și copiii nou-născuți, mobilier și toată logistica vor pleca cu mașinile de la ISU. Astăzi ni s- a pus în vedere acest lucru. Noi ne facem bagajele”, explică un medic din cadrul Maternității din Botoșani.

Trebuie să menționă că până acum Ministerul Sănătății nu a făcut însă niciun anunț oficial în acest sens.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

GCS al Guvernului anunță încă două decese. Pacienții au fost diagnosticați cu Covid post-mortem

astăzi, 19:57
77

Încă două decese cauzate de coronavirus s-au înregistrat în România, luni seară, anunță Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.Este vorba, mai întâ...

Un om de afaceri botoșănean a fost numit vicepreședinte al Patronatului Român

astăzi, 19:35
112

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, din Botoșani, a fost numit vicepreședinte în cadrul Patronatului Român Național. Aceasta este prima organizație specifică cu reprezentativita...

Flutur, mesaj emoționant către botoșăneni, în contextul epidemiei. „Nu va fi lipsit de suferințe acest parcurs, dar vom ieși întăriți”

astăzi, 19:17
275

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a transmis un mesaj emoționant către botoșăneni, pentru a-i încuraja să respecte măsurile de precauție impuse în contextul...