Pe urmele Italiei. Crește numărul cadrelor medicale din spitalele din România infectate cu coronavirus

Pe urmele Italiei. Crește numărul cadrelor medicale din spitalele din România infectate cu coronavirus

Tot mai multe cadre medicale din spitale se contaminează cu noul coronavirus, pe măsură ce crește numărul persoanelor infectate.

Azi, numărul persoanelor infectate a ajuns la 906, iar cel al morților, la 14. Șase decese au fost înregistrate la spitalul din Suceava.

Tot acolo însă, 83 de angajați au fost depistați pozitiv. Iar spitalul s-a închis două zile pentru dezinfecție. Și spitalul Militar din Focșani, unde s-au îmbolnăvit două cadre medicale, și-a suspendat activitatea. Cazuri similare au apărut și în Galați.

La spitalul din Suceava, unde zeci de pacienți, medici și asistente s-au îmbolnăvit de Covid-19, unele cadre medicale au ajuns la limita disperării. Au așteptat cu orele să fie testate, timp în care au stat în aceleași încăperi cu persoane infectate cu coronavirus.

Medicii spun că nu a existat un protocol clar pentru evitarea infectării și că nu au avut echipamente de protecție suficiente. Situația s-a agravat de la o zi la altă.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a mers la Suceava ca să verifice situația. El a declarat că sunt infectați 34 de medici și 49 de asistenți și infirmieri!

Conducerea spitalului a anunțat că a luat toate măsurile pentru protejarea personalului și spune că s-a ajuns în acesta situație din cauza lipsei materialelor de protecție. Acum, pacienții sunt transferați, iar în spital se face dezinfecție. Când va fi redeschis, în unitatea medicală vor fi tratați doar pacienți infectați cu Covid-19. În același spital a ajuns și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Între timp și Spitalul militar din Focșani a fost închis. Un medic și o infirmieră au fost depistaţi pozitiv. Au fost internați în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Sf .Pantelimon din Focșani și sunt în stare stabilă.

Conducerea spitalului a început transferul pacienților către alte unități.

Spitalul militar din Focșani deservește trei județe: Buzău, Vrancea și Bacău. Pe lângă militarii care se pot trata aici , spitalul oferă servicii medicale din toate specialitățile și civililor.

Și cadre medicale de la 3 spitale din Galați au fost infectate cu coronavirus. Trei asistente de la spitalul de copii, județean și de la spitalul de boli infecțioase. Din primele verificări au venit dintr o excursie din Turcia, cu autocarul, în 13 martie.

A fost închis și un centru de dializă privat din Bucureșți, după ce 9 bolnavi au fost depistați pozitiv. La verificări s-a constatat că în centru nu erau respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Personalul nu era echipat corespunzător, distanța dintre pacienți nu era respectată și nu s-a efectuat nici dezinfecția, după primul caz confirmat. Unitatea a fost amendată cu 30.000 de lei.

La Botoșani cei care au interacționa cu persoanele infectate cu Covid – 19 susțin că nu au avut materiale de protecție, iar acum o parte din cadrele sanitare așteaptă rezultatele testului Covid…

În Italia, țara cu cel mai mare număr de decese din lume, numărul deceselor cauzate de epidemia de coronavirus a ajuns miercuri la 7.503, din care 683 noi decese înregistrate doar  în ultimele 24 de ore. Tot aici, peste 5.000 de cadre medicale sunt deja infectate cu coronavirus iar 29 de medici deja au murit.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
10

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
146

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
46

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...