Spitalele din Botoșani, obligate să afișeze la intrare categoria de acreditare!

Spitalele din Botoșani, obligate să afișeze la intrare categoria de acreditare!

Toate spitalele din România sunt obligate să afișeze la intrare și pe paginile lor de internet care este categoria lor de acreditare sau, în cazul în care nu au fost încă evaluate, că sunt în curs de acreditare.

Noua obligație este introdusă printr-un ordin al președintelui Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), publicat marți în Monitorul Oficial.

Proeictul de ordin a fost prezentat în 6 august de 360medical.ro, intrând în vigoare cu modificări minore față de proiectul inițial.

Noul ordin prevede că “obligația cu privier la informare (…) se aduce la îndeplinire în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin” – adică până în 17 octombrie.

Astfel, actul normativ prevede că spitalele care au fost evaluate şi încadrate în categorii de acreditare sunt obligate să informeze pacienţii cu privire la categoria primită de la ANMCS.

Ordinul prevede că însemnul “Acreditat ANMCS” trebuie afişat de către unităţile sanitare acreditate în al II-lea ciclu de acreditare, iar însemnul “Unitate aflată în proces de acreditare” de către spitalele înscrise în procesul de acreditare în al II-lea ciclu de acreditare, care nu au primit vizita de evaluare, de către unităţile sanitare care au primit vizita de evaluare, dar nu le-a fost emis raportul de acreditare; și de către spitalele pentru care procesul de acreditare a fost prelungit.

Astfel, spitalele vor fi obligate să afişeze în cel mult 30 de zile unul dintre însemne, după caz, la intrările în incinta lor. Plasarea lor va fi la loc vizibil, pe suport adecvat, la înălţimea cuprinsă între 150 cm şi 200 cm, cu o dimensiune standard de 45/65 cm, astfel încât să permită observarea fără efort din partea publicului, prevede ordinul.

Însemnele trebuie afişate şi în cazul unităţilor sanitare care au sedii secundare sau secţii exterioare.

Totodată, spitalele au obligaţia afişării unuia dintre însemne, după caz, pe pagina de internet, precum şi pe toate documentele emise de unităţile sanitare acreditate.

Scopul măsurii este de a informa populaţia cu privire la nivelul calităţii serviciilor de sănătate oferite în cadrul spitalelor, arată autoritatea.

Autritatea Națională de Managament al Calității în Sănătate este instituția care se ocupă cu acreditarea unităţilor sanitare din România.

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

În prezent, Spitalul Judeţean are Categoria I şi urmează să intre în proceul de acreditare de anul viitor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Imaginile condițiilor mizere în care sunt cazați copiii bolnavi ai botoșănenilor. ANPC verifică unitatea

astăzi, 14:15
240

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor derulează  în această perioadă o tematică națională de control privind calitatea serviciilor adiacente serviciilor medicale, p...

News alert: Rețea întreagă descoperită de DGA în cazul „permiselor la sigur” din Botoșani. Medici, psihologi, polițiști, instructori și angajați în primărie, audiați. Primele măsuri au fost dispuse

astăzi, 13:44
1392

Ca urmare a activităților de procedură penală desfășurate miercuri, 26 februarie a.c., de către ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Jud...

FOTO: Spitalele din Botoșani, luate la puricat de inspectorii ANPC. Motivul: s-a înregistrat un număr mare de reclamații privind cazarea și alimentația

astăzi, 13:18
620

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor derulează  în această perioadă o tematică națională de control privind calitatea serviciilor adiacente serviciilor medicale, p...