Săptămâna viitoare, DSP face gratuit teste Babeș Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin

Săptămâna viitoare, DSP face gratuit teste Babeș Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin

În data de 23 septembrie 2019, începând cu ora 9,00, în fata Prefecturii Botoșani, Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie lași, organizează o campanie de sănătate publică pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

În cadrul subprogramului de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, Direcția de Sănătate Publică Botoșani și-a propus să testeze gratuit femeile în vârstă de 25- 64 ani, care au, sau nu, calitatea de asigurat/ neasigurat.

Totuși, campania se adresează femeilor care nu realizează venituri din muncă, care nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin și nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. Mai mult, DSP a anunțat că nu este necesar nici un bilet de trimitere sau card de sănătate, se precizează într-un comunicat emis de Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Practic, se vor realiza gratuit teste Babeș Papanicolau în vederea depistării precoce a cancerului de col uterin.

Cancerul de col uterin apare mai frecvent la pacientele care au activitate sexuală cu parteneri multipli şi la cele care şi-au început viaţa sexuală precoce, înainte de vârsta de 18 ani. Ca şi în cazul altor neoplazii, nici prezenţa cancerului de col uterin nu este semnalată prin dureri!

Recomandarea medicilor este ca testul Babes Papanicolau să fie efectuat anual.  Această testare poate fi realizată cu această ocazie GRATUIT.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
39

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
38

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
269

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...