Săptămâna viitoare, DSP face gratuit teste Babeș Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin

Săptămâna viitoare, DSP face gratuit teste Babeș Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin

În data de 23 septembrie 2019, începând cu ora 9,00, în fata Prefecturii Botoșani, Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie lași, organizează o campanie de sănătate publică pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

În cadrul subprogramului de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, Direcția de Sănătate Publică Botoșani și-a propus să testeze gratuit femeile în vârstă de 25- 64 ani, care au, sau nu, calitatea de asigurat/ neasigurat.

Totuși, campania se adresează femeilor care nu realizează venituri din muncă, care nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin și nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. Mai mult, DSP a anunțat că nu este necesar nici un bilet de trimitere sau card de sănătate, se precizează într-un comunicat emis de Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Practic, se vor realiza gratuit teste Babeș Papanicolau în vederea depistării precoce a cancerului de col uterin.

Cancerul de col uterin apare mai frecvent la pacientele care au activitate sexuală cu parteneri multipli şi la cele care şi-au început viaţa sexuală precoce, înainte de vârsta de 18 ani. Ca şi în cazul altor neoplazii, nici prezenţa cancerului de col uterin nu este semnalată prin dureri!

Recomandarea medicilor este ca testul Babes Papanicolau să fie efectuat anual.  Această testare poate fi realizată cu această ocazie GRATUIT.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...