Săptămâna viitoare, DSP face gratuit teste Babeș Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin

Săptămâna viitoare, DSP face gratuit teste Babeș Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin

În data de 23 septembrie 2019, începând cu ora 9,00, în fata Prefecturii Botoșani, Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie lași, organizează o campanie de sănătate publică pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

În cadrul subprogramului de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, Direcția de Sănătate Publică Botoșani și-a propus să testeze gratuit femeile în vârstă de 25- 64 ani, care au, sau nu, calitatea de asigurat/ neasigurat.

Totuși, campania se adresează femeilor care nu realizează venituri din muncă, care nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin și nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. Mai mult, DSP a anunțat că nu este necesar nici un bilet de trimitere sau card de sănătate, se precizează într-un comunicat emis de Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Practic, se vor realiza gratuit teste Babeș Papanicolau în vederea depistării precoce a cancerului de col uterin.

Cancerul de col uterin apare mai frecvent la pacientele care au activitate sexuală cu parteneri multipli şi la cele care şi-au început viaţa sexuală precoce, înainte de vârsta de 18 ani. Ca şi în cazul altor neoplazii, nici prezenţa cancerului de col uterin nu este semnalată prin dureri!

Recomandarea medicilor este ca testul Babes Papanicolau să fie efectuat anual.  Această testare poate fi realizată cu această ocazie GRATUIT.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat: „Este posibil ca săptămâna viitoare să fie decisă prelungirea cu încă o lună a stării de urgenţă”

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
1786

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că este foarte posibil ca starea de urgenţă decretată în contextul pandemiei de COVID-19 ...

Coronavirus: Bilanțul deceselor în România a ajuns la 146

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
639

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat șase noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre trei persoane din Hunedoara, două din Suceava și unul din București, chia...

Al doilea oraș din țară care intră în carantină totală. „Vom permite doar transportul de marfă și aprovizionarea populației”

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
623

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a anunţat că oraşul Ţăndărei intră în carantină totală, conform Ordonanţei Militare numărul 7. Decizia a fost luată în urma număr...