Pic cu pic se salvează vieţi! Botoşăneni curajoşi deveniţi donatori de sânge

Zeci de botoşăneni, majoritatea tineri, au răspuns miercuri apelului pentru donarea de sânge necesar unei victime a accidentului de sâmbătă seară de la Vlădeni.

Pic cu pic se salvează vieţi! Botoşăneni curajoşi deveniţi donatori de sânge

Apelul pentru ajutorarea uneia dintre victimele accidentului de sâmbătă seară, de la Vlădeni, a avut efectul dorit, astfel că holul Centrului de Transfuzii Sanguine s-a umplut miercuri dimineaţă de botoşăneni, tineri şi adulţi, care au vrut să ajute. Mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", colegi cu Ana Maria, s-au mobilizat exemplar, impresionând şi cadrele medicale de la Centru pentru determinarea de care au dat dovadă.

"Din 50 de persoane care au ajuns astăzi (miercuri, n.r.) la noi, la centru, au fost admise pentru donare 34, ceea ce e un număr bun, având în vedere nevoia de sânge. Noi le mulţumim tuturor celor care au venit şi care au donat viaţă. E important să formăm o cultură în acest sens şi să avem mai des donatori. Acest gest însemnă chiar puţin pentru o persoană sănătoasă, dar atât de mult pentru cineva aflat în nevoie", spune medicul Parascheva Temneanu, directorul Centrului pentru Transfuzii Sanguine.

Ana Maria este internată într-una dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati şi aşteaptă să fie supusă unor intervenţii chirurgicale. Fata se afla în autoturismul BMW care a pătruns pe contrasens şi s-a izbit într-un alt autovehicul care circula din sens opus. În BMW, alături de şoferul în vârstă de 18 ani se aflau încă trei fete. Cel mai grav a fost rănită Diana Ș., care se afla pe partea dreaptă a banchetei din spate. În urma impactului a suferit răni foarte puternice la nivelul capului. Ana Maria se afla alături de ea şi a fost de asemenea grav rănită.

În altă ordine de idei, directorul Centrului de Transfuzii face un apel la botoşănenii care au o stare de sănătate bună să doneze sânge, mai ales că vin sărbătorile de iarnă şi din nefericire, experienţa anilor trecuţi arată că se întâmplă accidente, se întâmplă nenorociri, iar salvarea vieţii victimelor depinde în mare măsură şi de cantitatea de sânge disponibil în punctele de transfuzii.

 

Spune-ne opinia ta