Pe patul de spital, o botoșăneancă infectată cu Covid are nevoie de donatori de plasmă pentru a supraviețui

Pe patul de spital, o botoșăneancă infectată cu Covid are nevoie de donatori de plasmă pentru a supraviețui

Apelul disperat al unei botoșănence atrage atenția asupra unei realități din ce în ce mai negată în ultima perioadă. Femeia caută donatori de plasmă pentru a-și salva mama în stare gravă, intubată și ventilată mecanic.

Pacienta este internată pe secția de ATI a Spitalului Județean „Mavromati” și a fost confirmată cu noul coronavirus. Pentru a-i fi salvată viața femeia are nevoie de donatori de plasmă, recent vindecați.

Un semnal de alarmă este tras și de Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani care face apel botoșănenilor ce au trecut prin lupta cu acest virus și s-au vindecat, să doneze plasmă de convalescent. Terapia cu plasmă recoltată de la persoane aflate în convalescență poate salva viața pacienților cu infecție Covid-19 care nu răspund la alte tratamente și care adesea dezvoltă afecțiuni pulmonare severe.

Iată și mesajul femeii care caută donatori de plasmă:

“Vă rog să ne ajutați, mama mea este pe secția ATI a  Spitalului Botoșani, depistată cu Covid, în stare foarte grava, intubată și ventilată mecanic. Caut donatori de plasmă, recent vindecați de  aproximativ două-trei  săptămâni de la testul negativ, grupa sanguina A2 pozitiv.

Va rog mult să ajutăm un om puternic, răpus acum de acest virus!

Puteți să contribuiți la salvarea unei vieți!!!

Tratamentul cu plasma este foarte folosit în afara și cu rezultate foarte bune.

Mesaj în privat, daca sunt persoane doritoare sau care ne pot ajuta cu un sfat!!”, a transmis Arnăutu Ionela pe unul din grupurile de socializare.

 

Spune-ne opinia ta