Pe patul de spital, o botoșăneancă infectată cu Covid are nevoie de donatori de plasmă pentru a supraviețui

Pe patul de spital, o botoșăneancă infectată cu Covid are nevoie de donatori de plasmă pentru a supraviețui

Apelul disperat al unei botoșănence atrage atenția asupra unei realități din ce în ce mai negată în ultima perioadă. Femeia caută donatori de plasmă pentru a-și salva mama în stare gravă, intubată și ventilată mecanic.

Pacienta este internată pe secția de ATI a Spitalului Județean „Mavromati” și a fost confirmată cu noul coronavirus. Pentru a-i fi salvată viața femeia are nevoie de donatori de plasmă, recent vindecați.

Un semnal de alarmă este tras și de Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani care face apel botoșănenilor ce au trecut prin lupta cu acest virus și s-au vindecat, să doneze plasmă de convalescent. Terapia cu plasmă recoltată de la persoane aflate în convalescență poate salva viața pacienților cu infecție Covid-19 care nu răspund la alte tratamente și care adesea dezvoltă afecțiuni pulmonare severe.

Iată și mesajul femeii care caută donatori de plasmă:

“Vă rog să ne ajutați, mama mea este pe secția ATI a  Spitalului Botoșani, depistată cu Covid, în stare foarte grava, intubată și ventilată mecanic. Caut donatori de plasmă, recent vindecați de  aproximativ două-trei  săptămâni de la testul negativ, grupa sanguina A2 pozitiv.

Va rog mult să ajutăm un om puternic, răpus acum de acest virus!

Puteți să contribuiți la salvarea unei vieți!!!

Tratamentul cu plasma este foarte folosit în afara și cu rezultate foarte bune.

Mesaj în privat, daca sunt persoane doritoare sau care ne pot ajuta cu un sfat!!”, a transmis Arnăutu Ionela pe unul din grupurile de socializare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Primarul Cătălin Flutur la începerea lucrărilor la „Sfântul Gheorghe”: „Este o biserică simbol a orașului”

Luni, 10 August 2020
560

La slujba de inaugurare a lucrărilor de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe”, care a avut loc astăzi,  a luat parte și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur...

Moment istoric pentru Biserica “Sfântul Gheorghe” din Botoșani: au început lucrările de reabilitare

Luni, 10 August 2020
2244

Ziua de 10 august 2020 reprezintă un moment istoric pentru Biserica “Sfântul Gheorghe”  dar și pentru locuitorii municipiului Botoșani.Începând de astăzi, l...

Mihai Țurcanu, noul șef DSVSA Botoșani: Formăm o echipă și relația noastră va fi aproape perfectă

Joi, 6 August 2020
691

Noul director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Botoșani, Mihai Țurcanu, a susținut astăzi prima conferință de presă de la numirea sa în func...