Luptă pentru viaţă, începută de la o vârstă fragedă
BOTOSANI

Dintr-o gravă neglijenţă, un copilaş de 12 ani va suferi întreaga viaţa, după ce a fost victima unui incendiu care l-a mutilat şi l-a supus unor dureri teribile.

Luptă pentru viaţă, începută de la o vârstă fragedă

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Luni de zile s-a chinuit un copilaş de 12 ani din Iacobeni, comuna Dângeni, dar şi medicii de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, cu arsurile care s-au întins pe 70% din suprafaţa corpului.

Un accident terifiant l-a lipit pe copilaş de un pat de spital, acolo unde medicii specialişti au încercat să-i refacă funcţiile măcar cât să-i permită să supravieţuiască. Oricum a fost o minune că băiatul a trăit, însă niciodată nu va fi cum a fost, după cum spune medicul specialist ATI Adrian Stănculea, de la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

"Copilul nu a fost tratat la noi, însă dacă spuneţi că arsurile au fost de gradele II, III şi IV, pe o suprafaţă atât de mare a corpului, copilul va avea nevoie de multă îngrijire în continuare, în primul rând va avea nevoie de suport psihologic, or acolo unde e el acum, nu ştiu în ce măsura va putea obţine. Probabil că va suferi alte intervenţii chirurgicale prin care medicii să reuşească să mai repare câte ceva dar cu siguranţă nu va fi cum a fost", spune medicul Adrian Stănculea.

În jur de 300.000 de lei au costat îngrijirile medicale de care a beneficiat copilul, bani pe care va trebui să-i achite mama lui, considerată de instanţă responsabilă de ceea ce băiatul a suferit.

Şi asta pentru că a fost condamnată de judecătorul de la Judecătoria Săveni la opt luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei timp de doi ani precum şi plata către Serviciul de Ambulanţă Botoşani şi către Spitalul bucureştean în care fiul ei a fost îngrijit a sumei de 320.000 de lei la care se adaugă dobânda legală. Şi asta pentru că toată nenorocirea pe care a trăit-o copilul i-a fost imputată.

Concret, înainte de Crăciunul din 2015, femeia se apucase să vopsească prin casa care nu era racordată la reţeaua de energie electrică. A sprijinit o lumânare în apropierea bidonului cu vopsea şi a sticlei cu benzină, lichid cu care ştergea petele, şi a ieşit din casă. Sticla cu benzină a căzut, iar combustibilul a ajuns la lumânarea a cărei flacără a cuprins hăinuţele copilului rămas în cameră. Până s-a întors femeia în casă, hainele arseseră până la piele pe copil, trupul lui fiind o rană vie. Cele mai grave arsuri au fost cele de pe faţă, torace, zona genitală şi membre. O ambulanţă cu medic a ajuns la Iacobeni şi l-a preluat pe copil, aducându-l la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Secţiei de Pediatrie, unde medicii i-au toaletat sumar plăgile şi l-au trimis, cu elicopterul şi cu avionul, la Bucureşti, pentru a beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale.

Despre incidentul de atunci, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:
TRAGIC! Copilas de 10 ani, cu arsuri cumplite, din cauza saraciei si a neatentiei! FOTO VIDEO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Bătaie de joc la 112: echipaje plimbate la Vlăsineşti de un glumeţ încă neidentificat

Vineri, 18 August 2017
1425

Joi noapte, echipajele de urgenţă au fost puse pe drumuri de câţiva tineri, cel mai probabil din Vlăsineşti, care au alarmat operatorii de la serviciul 112 că o persoană are intenţii sin...

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

Vineri, 18 August 2017
651

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Marţi, 15 August 2017
675

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016."Unitatea administr...