Județele Suceava și Botoșani împart o singură mașină menită transportului de vaccinuri anti-COVID

Județele Suceava și Botoșani împart o singură mașină menită transportului de vaccinuri anti-COVID

Județele Suceava și Botoșani împart o singură mașină dotată cu sistem frigorific, care aduce vaccinurile anti-COVID din centrul de depozitare din Iași. Aceasta aparține Direcției de Sănătate Publică (DSP) din județul vecin, confirmă autoritățile locale.

Medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul DSP Botoșani, a precizat că a făcut demersuri la București pentru achiziționarea unei astfel de mașini încă din luna aprilie a anului trecut.

Până în prezent, însă, nu a primit răspuns, motiv pentru care singura variantă pentru ca persoanele din județul Botoșani să poată fi vaccinate a fost un acord cu reprezentanții DSP Suceava.

„Se fac demersuri inclusiv pentru achiziționarea a două genți frigorifice speciale, pe care le vom primi”, a spus Adăscăliței.

Potrivit acesteia, nu s-au semnalat probleme legate de aprovizionarea cu seruri de imunizare împotriva Covid-19.

„În funcție de cerere, primim numărul de doze cerut. Vaccinurile pot fi păstrate la frigider maximum cinci zile, iar dacă stocul se epuizează sau calculele arată că se vor epuiza înainte de trecerea celor cinci, transmitem cererea și primim dozele mai devreme”, a adăugat managerul DSP Botoșani.

Serurile anti-COVID sunt păstrate la temperaturi de -80 de grade Celsius, în șapte centre regionale de distribuție.

(foto: Europafm.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Zeci de noi cazuri COVID confirmate în județ. Incidențele de vineri

astăzi, 12:18
1256

Încă 64 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Coronavirus. 60 de noi infectări raportate în Botoșani. Incidențele de joi

Joi, 14 Ianuarie 2021
902

Încă 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Iohannis, despre revenirea studenţilor la cursuri: Decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi (video)

Joi, 14 Ianuarie 2021
419

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.„Având în vedere că fiecare un...