E mai grav decât credem? Un expert susține că epidemia de coronavirus din China ar putea afecta 60% din populația globului!

E mai grav decât credem? Un expert susține că epidemia de coronavirus din China ar putea afecta 60% din populația globului!

Un expert epidemiolog din Hong Kong, care a jucat un rol major în combaterea epidemiei Sars în anii 2000, a declarat, pentru Guardian, că epidemia coronvirus din China ar putea afecta 60% din populația globului, atâta vreme cât virusul nu poate fi controlat.

El a mai spus că statele ar trebui să ia în calcul adoptarea unor măsuri restrictive de tipul celor luate de China.

Șef în domeniul sănătății publice din Hong Kong, profesorul Gabriel Leung, a lansat acest avertisment după ce liderul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat recent că numărul cazurilor de infecție în rândul pacienților care nu au călătorit niciodată în China ar putea deveni vârful icebergului.

Profesorul Gabriel Leung, decanul catedrei de Medicină și Sănătate Publică al Universității din Hong Kong, a spus că ar trebui stabilită forma și dimensiunea acestui vârf al icebergului.

Majoritatea experților consideră că fiecare persoană infectată ar putea transmite virusul mai departe altor 2,5 persoane, ceea ce ar duce la un procent îngrijorător de 60-80%, mai notează Guardian.

“60% din populația totală a lumii este un procent teribil de mare”, a comentat Leung, pentru Guardian, înaintea reuniunii Organizației Mondiale a Sănătății care va avea loc la Geneva.

Chiar dacă, în medie, rata mortalității este în prezent de 1% , profesorul Leung crede că numărul deceselor ar putea crește semnificativ.

Autoritățile de sănătate de publică din privincia chineză Hubei au anunțat marți că alte 103 persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului.

Bilanțul total se ridică acum la 1.011 decese în China continentală și 1.013 la nivel global, relatează și CNN.

Dintre cele 1.013 de decese înregistrate la nivel global, unul a fost raportat în Hong Kong și altul Filipine. Numărul total de infecții la nivel global, de cazuri cu „2019-nCoV”, a depășit la această oră 42.500, majoritatea cazurilor fiind în China continentală.

În plus, o nouă descoperire este că Virusul ucigaș poate fi transmis prin aer!

Nouă membri ai unei familii din Hong Kong au fost infectaţi cu noul coronavirus după ce au mâncat împreună la o masă într-un restaurant luna trecută, au confirmat oficialii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
17

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
160

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
51

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...