Autoritățile au confirmat încă 4 decese în urma epidemiei de GRIPĂ din România: două la Iași. În total, 29 de morți

Autoritățile au confirmat încă 4 decese în urma epidemiei de GRIPĂ din România: două la Iași. În total, 29 de morți

Numărul deceselor cauzate de gripă a crescut în România, bilanțul urcând la 29 de morți. Nu mai puțin de patru români au murit în ultimele zile, potrivit unui comunicat al Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Două dintre decesele confirmate cu virus gripal au fost în Iași, unul în Argeș și unul în Mureș. Nici una din cele patru persoane care au murit erau vaccinate anti-gripal.

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din ultima săptămână.

Potrivit Centrului Național de supraveghere și control al bolilor transmisibile, în săptămâna 27.01.2020 –02.02.2020, s-a inregistrat o crestere foarte mare (de peste 99%) a numarului de îmbolnăviri față de nivelul așteptat.

La nivel  national, numărul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 171.081, cu 17.5% mai mare comparativ cu cel inregistrat în aceeași saptamană a sezonului precedent (145.622) si cu 66.1% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioară (102.981).

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
310

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
331

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
202

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...